Tämä majoitus karmii selkäpiitä – uskaltautuisitko näihin kummitushotelleihin?

Oletko lähdössä Halloweenin ajaksi matkalle? Vogue listasi maailmalta 10 hotellia, joissa huhutaan kummittelevan. Jos siis kaipaat matkallesi lisäjännitystä, varaa huone jostain näistä aavemaisista hotelleista – jos uskallat.

Vuonna 2011 remontin vuoksi suljetun Chelsea Hotelin käytävillä huhutaan kummittelevan. Uskomus kuuluu, että hotellissa asuu Sex Pistols -yhtyeen Sid Viciousin ja runoilija Dylan Thomasin haamut. Viciousin on väitetty murhanneen tyttöystävänsä hotellissa ja Thomasin uskottu kuolleen hotellissa.

Deetjen's Big Sur Inn, Kalifornia

American Horror Story: Hotel -tv-sarjan lavastajan Ellen Brillin mukaan tässä idyllisessä majatalossa kummittelee sen perustaja, Deetjen-isoisä. Brill kertoo kuulleensa askelia ja oven pamahtavan kiinni. 

Emily Morgan Hotel, San Antonio

Emily Morgan -hotelli rakennettiin vuonna 1924 ja sitä käytettiin alun perin sairaalana. Hotellin vieraat kertovat nähneensä yliluonnollisia näkyjä, kuten naisen valkoisessa mekossa, ja saaneet keskellä yötä puheluita ilman että linjan toisessa päässä on ketään. Hotelli sijaitsee kuuluisan The Alamo -sotilashautausmaan vieressä, jossa huhutaan myös kummittelevan.

The Marshall House, Georgia

The Marshall House sijaitsee Savannahissa, jonka kerrotaan olevan Yhdysvaltain eniten kummitteleva kaupunki. Hotellissa väitetään edelleen asuvan Yhdysvaltain sisällissodan aikaisia potilaita, jotka vaeltavat ennen sairaalana toimineen rakennuksen käytävillä. Huhujen mukaan hotellin käytävillä ja aulassa on nähty haamuja. Lisäksi hotellin hanojen kerrotaan menevän välillä itsestään päälle – ilman ihmisen kosketusta.

Battery Carriage House, Etelä-Carolina

Hotelli tituleeraa itseään Charlestonin vainotuimmaksi majataloksi. Lisäksi hotelli tarjoaa elämyshakuisille kummitusseikkailu-pakettia, jossa hotellivieraat osallistuvat yölliselle Charlestonin haamut -kävelyretkelle ja he voivat nukkua huoneissa 8 ja 10, joissa sanotaan tapahtuneen eniten selittämättömiä asioita. Hotellissa majailee myös niin sanottu herrasmies-haamu, joka ilmaantuu sängyssä makaavan hotellivieraan vierelle.

Grand Hyatt Taipei, Taiwan

Grand Hyatt avasi ovensa vuonna 1990 ja se rakennettiin toisen maailmansodan aikaisen vankilan ja teloitusalueen päälle. Hotellilla huhutaan olleen menneisyydessä ongelmia haamujen kanssa, ja sen suunnitteluvaiheessa fen shui -asiantuntijat asettivat uskonnollisia kääröjä ja soittokelloja hotellin aulaan pahojen henkien karkoittamiseksi. Huhun mukaan näyttelijä Jackie Chan lähti hotellista nähtyään aaveen.

The Place d'Armes Hotel, New Orleans

Jos kuva ei näy, katso se täältä

The Place d'Armes -hotelli on rakennettu samalle paikalle, jossa ollut koulu tuhoutui New Orleansin suuressa tulipalossa vuonna 1788. Kaupungissa on useampi hotelli, joissa huhujen mukaan kummittelee, mutta The Place d'Armesia pidetään niistä aktiivisimpana. Monet hotellin vieraat sanovat nähneensä parrakkaan miehen, joka nyökkäsi ja katosi ilmaan. Erän nainen jopa väittää käyneensä keskustelun samaisen haamun kanssa.

The Langham, Lontoo

Langhamin huoneessa 333 kerrotaan asuvan mies, joka oleskelee huoneessa viktoriaanisen ajan ilta-asussa – tosin vain lokakuussa. Muita kuuluisan hotellin haamuhavaintoja ovat mm. mies sottilasasussa, saksalainen prinssin ja Napoleon III, jonka kerrotaan kummittelevan kellarissa.

The Hollywood Roosevelt Hotel, Kalifornia

Huhujen mukaan hotelliasukas voi kuulla hotellissa vetopasuunan soittoa, ja syyllisenä pidetään näyttelijä Montgomery Cliftin haamua. Monet vieraat väittävät kuulleensa tämän soittimen ääntä, ja lisäksi Marilyn Monroen haamun on sanottu ilmaantuneen hänen vanhan sviittinsä peiliin.

The Pfister Hotel, Wisconsin

Yhdysvaltain baseball-sarja MLB:n pelaajat ovat julkisesti kertoneet kokeneensa hotellissa yliluonnollisia tapahtumia. Syynä on väitetty olevan hotellin alkuperäisen omistajan, Charles Pfisterin, haamu. Milwaukeen kaupunkiin saapuvat baseball-pelaajat on yleensä majoitettu tähän hotelliin. Pelaajat sanovat nähneensä valojen vilkkuvan, huonekalujen liikkuvan ja radion menevän päälle itsestään. 

Lähde: Vogue

Lue myös:

    Uusimmat