Paltan kysely: Digipalvelut nousivat suosioon pandemian aikana – 40 prosenttia otti käyttöön itselleen täysin uusia palveluita

8:08
Katso myös video: Vievätkö digihuijaukset luottamuksen viranomaisiin?

Koronapandemian pitkittyessä suomalaiset ovat entistä enemmän ryhtyneet käyttämään digitaalisia palveluita, kertoo Palvelualojen työnantajien eli Paltan teettämä kyselytutkimus.

Tammikuussa tehdyn kyselyn mukaan kolme neljästä vastaajasta on käyttänyt arjessaan digitaalisia palveluita pandemian aikana. Vielä kesällä Paltan edellisessä kyselyssä vastaava luku oli kaksi kolmasosaa.

Kyselyn perusteella noin 40 prosenttia suomalaisista on ottanut pandemian aikana käyttöön itselleen kokonaan uusia digipalveluita.

Suoratoistopalvelut suosituimpia

Suosituimpia digitaalisia palveluita ovat olleet sarjojen ja elokuvien suoratoistopalvelut, joita on käyttänyt yli puolet vastaajista.

Noin neljännes kertoo tilanneensa ravintolaruokaa kotiin digisovelluksella.

Niin ikään noin neljännes kertoo käyttäneensä e-kirjoja ja äänikirjapalveluita.

Naiset käyttävät digipalveluita miehiä enemmän

Kyselyn perusteella naiset käyttävät digitaalisia palveluita selvästi enemmän kuin miehet, ja he ovat myös kokeilleet miehiä useammin uusia digitaalisia ratkaisuja. Naisista yli puolet on ottanut uusia digipalveluita käyttöön korona-aikana, miehistä runsas neljäsosa.

Kyselyn toteutti Paltan toimeksiannosta Tietoykkönen. Vastaajina oli 1  000 suomalaista. Tiedonkeruu toteutettiin verkkokyselynä tammikuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja