Mainos

Paloturvallisuusriski! Whirlpool vetää takaisin tuhansia mikroaaltouuneja Yhdysvalloissa

Kodinkonevalmistaja Whirlpoolin mikroaaltouuneissa havaittu paloturvallisuusriski on johtanut yli 15 000 mikroaaltouunin takaisinvetoon Yhdysvalloissa.

Mikroaaltouunit vedettiin myynnistä sen jälkeen, kun valmistaja oli saanut asiakkailtaan useita ilmoituksia tuotteen aiheuttamista riskeistä. Asiakkaiden ilmoitusten mukaan valmistajan mikroaaltouunit ovat sytyttäneet viime vuosien aikana yhteensä viisi tulipaloa, joista yksi oli johtanut jopa asuntopaloon.

Palot ovat syttyneet asiakkaiden mukaan mikroaaltouunien tuottamasta kipinöinnistä. Kipinöinti on Whirlpoolin nettisivujen mukaan ilmeinen merkki siitä, että tuote on korjattava välittömästi. Vaikka kipinöinti itsessään ei ole vaarallista, se voi sytyttää mikroaaltouunin sisällä olevat muoviset osat palamaan aiheuttaen suuren paloturvallisuusriskin.

Tuotteita ollut myynnissä jo kaksi vuotta

Valmistaja vetää myynnistä WMH53520 ja WMH53521 -mallit, jotka ovat olleet myynnissä tammikuun 2014 ja huhtikuun 2016 välisenä aikana. Tuotteet ovat olleet myynnissä seuraavissa yhdysvaltalaisissa kodinkonemyymälöissä: Best Buy, HH Gregg, Lowe’s ja Sears.

Whirlpoolin suomalaisten nettisivujen mukaan takaisin vedettäviä malleja ei ole ollut myynnissä Suomessa. 

mikromalli

Valmistaja pyytää asiakkaitaan tarkistamaan välittömästi mikroaaltouunin mallin numeron ja lopettamaan vaarallisten mallien käytön välittömästi. 

Video: Toimivassa mikrossa syntyy muun muassa tämä herkullinen mukikakku.

1:08

Lähde: Whirlpool

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja