Mainos

Pallohongan kirjanpidosta paljastui epäselvyyksiä

Espoolaisseura FC Hongan entinen taustayhtiö Pallohonka Oy on mitä ilmeisimmin menossa julkisselvitykseen. Se tarkoittaa varattoman konkurssipesän asioiden selvittämistä veronmaksajien varoilla.

Yhtiössä tehtiin jo ennen konkurssia erityistarkastus, joka koski joulukuun 2010 ja marraskuun 2014 välistä aikaa. Siinä selvitettiin muun muassa, ovatko kirjanpidossa yhtiön saamisiksi merkityt summat ja joidenkin saamisten alaskirjaukset aiheellisia. Lisäksi on tarkasteltu johdon vastuuta kirjanpidon asianmukaisuudesta.

Erityistarkastuksessa todettiin, että kirjanpitoa ei ole hoidettu kaikilta osin hyvän kirjanpitotavan mukaisesti. Tarkastajan mukaan kirjanpitoa ei voi pitää luotettavana. 

- Erityistarkastusta olisi hyvä jatkaa ottamalla huomioon myös konkurssioikeudelliset näkökohdat, pesänhoitaja kirjoittaa.

Tämänkaltaisessa tarkastelussa selvitetään tavallisesti muun muassa, voidaanko pesään palauttaa varoja.

Pesässä on velkoja noin 1,5 miljoonaa euroa enemmän kuin varoja. Konkurssin alkaessa seuran pankkitilillä oli ainoastaan 1500 euroa. 

- Pesä on käytännössä varaton. Siellä on muutamia pelaajia HJK:ssa ja mikäli heidät myydään eteenpäin, sieltä saattaa tulla jotain jatkosiirtokorvauksia. Tämä on kuitenkin epävarmaa, kertoo pesänhoitaja Jukka-Pekka Kyläkoski.

Johto vaihtui syksyllä

Pallohonkaa ehdittiin hakea konkurssiin jo useamman kerran, muun muassa palkkasaataviaan hakeneen entisen valmentajan Mika Lehkosuon toimesta. Pesän mukaan Lehkosuon palkkariita on sittemmin sovittu. 

Maaliskuussa konkurssi oli kuitenkin väistämätön. Tuolloin hakijana oli saataviaan karhuava henkilöstöpalvelualan yritys Staffpoint Oy.

Viime tilikaudella Pallohonka teki lähes miljoonan euron tappion. Liikevaihtoa sillä oli samana aikana noin 500 000 euroa. Pelkästään henkilöstökulut olivat yli 800 000 euroa. 

Velallisselvityksessä kerrotaan, että hallituksen puheenjohtaja Rauno Nurmi on ilmoittanut konkurssin syyksi liigapaikan menettämisen. Nurmesta tuli hallituksen puheenjohtaja sen jälkeen, kun Jouko Harjunpää jätti viime syyskuussa toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävät. 

Talousvaikeuksia yhtiöllä on ollut jo kauan. Ensimmäinen maksuhäiriömerkintä on kirjattu syyskuussa 2012 ja sen jälkeen niitä on kertynyt miltei 90.

Omistajat ovat itse pääomittaneet yritystä ja yksi omistajayhtiö on myös antanut asunto-osakkeen pankkilainan vakuudeksi.

Pallohonka Oy:n suurimpia omistajia konkurssihetkellä olivat Antrading Oy, Läntisenkadun Siivous Oy, Blue Files Oy ja Oy Just Perfect Ltd.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja