Mainos

Palkkatietojen ilmoittaminen yksinkertaistuu

Palkkatietojen ilmoittamista yksinkertaistava tulorekisteri otetaan käyttöön vuonna 2019, esittää hallitus. Verohallinnon ylläpitämän rekisterin kautta työnantajat voivat jatkossa ilmoittaa yhdellä kertaa henkilöstön palkkatiedot kaikille niitä tarvitseville viranomaisille ja muille tahoille.

Nykyisin työnantajat joutuvat toimittamaan tietoja erikseen useille tahoille.

– Tulorekisteri on tervetullut uudistus, joka helpottaa tavallisten suomalaisten asiointia viranomaisten kanssa. Palkansaaja voi jatkossa seurata ajantasaisesti omia tulotietojaan. Palkka- tai muita todistuksia ei jatkossa tarvitse toimittaa jokaiselle viranomaiselle erikseen. Tulorekisteri keventää myös yritysten hallinnollista taakkaa sekä mahdollistaa sosiaaliturvan uudistamisen, joka tukee palkkatulojen ja sosiaaliturvan parempaa sovittamista yhteen, kertoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) tiedotteessa.

Toisessa vaiheessa eläkkeet ja muut etuudet on tarkoitus liittää tulorekisteriin vuonna 2020. Tuolloin myös työttömyyskassat liittyvät tulorekisterin käyttäjiksi, mikä helpottaa työttömyysetuuden hakemista, sillä hakijan ei tarvitse toimittaa kassaan erillistä palkkatodistusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.