Mainos

Verohallinnon hanke reaaliaikaisesta tulorekisteristä on käynnistynyt

Verohallinto ja valtiovarainministeriö ovat käynnistäneet hankkeen reaaliaikaisesta tulorekisteristä. Tulorekisteri on määrä ottaa käyttöön vuoden 2019 alussa.

Ensimmäisessä vaiheessa työnantajat ilmoittavat tiedot maksamistaan palkoista rekisteriin. Toisessa vaiheessa vuonna 2020 mukaan tulevat myös eläkkeet ja muut etuudet.

Tulorekisterin kautta tulonsaajat voivat saada reaaliaikaista tietoa itseään koskevista palkoista, eläkkeistä ja maksetuista etuuksista.

– Hankkeessa on käynnistynyt varsinainen toteutusvaihe huhtikuun alussa. Järjestelmän määrittely ja toteutus ovat käynnissä, kertoo Verohallinnon hankejohtaja Terhi Holmström.

Tulorekisterin tehtävänä on tietojen välittäminen tiedon tuottajilta tiedon käyttäjille. Tietoja käyttävät Verohallinnon lisäksi muun muassa Kela, työeläkeyhtiöt, työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonala, Tilastokeskus, työttömyyskassat ja kunnat. 

Vähentää työantajien taakkaa

Tulorekisterin tarkoitus on vähentää työnantajien hallinnollista taakkaa sekä yksinkertaistaa erilaisia palkan maksamiseen liittyviä ilmoittamis- ja raportointivelvoitteita.

Tulorekisteri mahdollistaa palkanmaksuun liittyvien yleisimpien velvoitteiden hoitamisen yhdellä ilmoituksella.

Tulorekisteri korvaa muun muassa Verohallinnon, työeläkeyhtiöiden, työttömyysvakuutusrahaston ja tapaturmavakuuttamisen vuosi-ilmoitustiedot.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja