Mainos

Palkaton työnäyte ja heikennykset työttömyysturvaan yhä listalla – hallitus ei jousta ehdotuksistaan

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan hallitus ei ole harkitsemassa uudelleen kritiikkiä herättäneitä työllisyystoimiaan. Lindström totesi, että toimia viedään eteenpäin.

Työttömyysturvan kaavaillut heikennykset ovat nostaneet kritiikkiä ammattiliitoissa, ja ammattiliitto Pro on uhannut jäädä jopa pois kilpailukykysopimuksesta.

Erityisesti keskustelua on syntynyt mahdollisesta työnäytteestä. Työnäytteeseen liittyen oli maanantaina tilaisuus, jossa oli yli 40 eri liittojen ja toimijoiden edustajaa paikalla. Lindström piti tilaisuuden antia hyödyllisenä.

– Haluttiin kuulla heidän ajatuksiaan, huoliaan, murheitaan ja epäilyksiään, mitä työnäyteideaan kohdistuu, Lindström sanoi.

Pron vaatimukset ennallaan

Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan liiton vaatimukset ovat edelleen ennallaan. Pron mukaan hallituksen pitää luopua työttömien työnäytteestä ja työttömyyskorvausta alemman palkkatyön vastaanottamisen velvoitteesta.

– Meidän tähtäin on toukokuun viimeisen päivän aamussa. Jos nämä asiat ovat silloin ratkenneet siten, että meidän hallitus voi ne hyväksyä, niin sen jälkeen katsotaan, mitä kikystä (kilpailukykysopimuksesta) on meidän osalta tullut. Jos ne eivät ole millään tavalla ratkenneet, niin silloin emme hyväksy yhtään neuvottelutulosta, Malinen sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.