Paljon iloa neulomisesta – monipuolinen harrastus kulkee mukana

Muistatko vieläkin elävästi sen alakoulun käsityöntunnin, kun silmukka karkasi puikosta ja koko sukka meni pieleen? Älä annan tämän synkän muiston estää sinua neulomasta. Neulomisessa ei tarvitse kilpailla kenenkään kanssa, vaan perustekniikan opettelemiseen voi käyttää aikaa juuri niin pitkään kuin tarvitsee.

Lankamaailman markkinointipäällikkö Elina Urmas sanoo, että neulomisen voi esimerkiksi aloittaa tasoneuleista.

– Jos neuloo aluksi tilkkuja, ei tarvitse kuin luoda 40 silmukkaa, eikä tarvitse miettiä oikeita ja nurjia silmukoita. Siinä voi katsoa ihan rauhassa miten neulominen lähtee liikkeelle.

Tilkkujen kanssa voi rauhassa opetella perustekniikkaa. Lopuksi voi kasata itsellensä oman tilkkutäkin. Urmas sanoo, että parhaiten oppii kokeilemalla ja tekemällä.

– Rohkeasti vain katsoo ja seuraa ohjeita. Ohjeita löytyy lankakaupoista ja internetistä. Youtubesta löytyy paljon hyviä videoita, joiden avulla voi aloitella neulomisharrastusta.

Esimerkiksi pipo onnistuu helposti, kun on oppinut perustekniikat. Urmas vinkkaa, että pipon sisään voi ommella fleecevuoren, joka pitää lämpöä vielä tehokkaammin.

Älä lannistu kantapäästä

Myös rannelämmittimien ja säärystimien tekeminen on helppoa, eikä vaadi oikean ja nurjan silmukan tekemistä. Urmas naurahtaa, että useat neulojat kammoavat villasukan kantapään tekemistä ja neulovat mieluummin vain vartta.

Urmas kertoo, että kantapäitäkin on monenlaisia. Peruskantapää, eli saksalainen kantapää, ei ole suinkaan ainoa vaihtoehto. Sukkaan voi neuloa pyöristetyn, ranskalaisen kantapään tai tiimalasikantapään.

– Kantapäästä voi vain sanoa, että kun sen tekniikan kerran opettelee kunnolla, niin ei se sitten ole enää niin hankalaa.

Harrastus, joka auttaa keskittymään

– Itse ole prosessineuloja. Neulomisessa tekeminen on parasta ja neulomista voi tehdä missä vain. Se on monipuolinen harrastus, joka kulkee mukana.

Neuloa voi bussissa, kotisohvalla tai tilanteissa, joissa pitää istua ja kuunnella. Urmas sanoo, että neulominen auttaa keskittymään. Neulojat ovatkin näky luentosaleissa tai seminaareissa.

Tekemällä itse itselleen omista lempiväreistään neuleita, ei tarvitse tyytyä kaupan valikoimiin ja ennalta saneltuihin värivalintoihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja