Mainos

Pakolaisvirta kasvaa Zairessa

Zaire ja Ruanda ovat tulittaneet toistensa joukkoja raskaalla aseistuksella, kertoivat avustusjärjestöt tänään. Zairen hallitus on syyttänyt Ruandan ja Burundin tutsienemmistöisiä hallituksia sekaantumisesta taisteluihin Zairessa. Zairen sisäministeri Kamaanda wa Kamanda sanoi tänään Ruandan hallituksen suunnittelevan neljän maan alueella olevien tutsialueiden yhdistämistä yhdeksi tutsivaltioksi.

Itäisessä Zairessa on jatkunut satojen tuhansien ihmisten pako sodan jaloista. 400 000 hutupakolaisen kerrotaan lähteneen Mugungan pakolaisleiriltä ja heidän lisäkseen pakolaisalueella harhailee 100 000 muutakin turvapaikan etsijää. Taistelujen takia Zairen pakolaisleireillä on hengenvaarassa kaikkiaan jopa miljoona ihmistä.

YK pyytää länsimailta nopeasti satellittikuvia, joiden avulla voitaisiin löytää kadoksissa olevat 600 000 hutupakolaista. Pakolaiset ovat täysin ilman ulkopuolista apua.

Euroopan unionin ulkoministerit vaativat välitöntä tulitaukoa itäiseen Zaireen. Ministerit vetoavat Ruandan ja Zairen hallituksiin verenvuodatuksen lopettamiseksi. Yhdysvallat puolestaan ei aio lähettää joukkojaan alueelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.