Mainos

Pakolaisten vene kaatui Välimerellä – yli sadan pelätään hukkuneen

Välimerellä noin sadan ihmisen pelätään hukkuneen, kun siirtolaisia kuljettanut vene kaatui Libyan rannikon edustalla. Asiasta kertoo Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestö. 

Järjestön mukaan vedestä on pelastettu 27 ihmistä, joiden lausuntoihin hukkuneiden määrä perustuu. Järjestö kertoo tapauksesta myös Twitterissä.

Eloonjääneiden lisäksi merestä on löydetty seitsemän ihmisen ruumiit. 

Reuters kertoo, että siirtolaisia kuljettavat veneet jatkavat yhä Välimeren ylittämistä koht Eurooppaa, vaikka sää on huononemassa. Viiden päivän aikana Välimereltä on pelastettu noin 3 200 ihmistä. 

Tällä viikolla Välimerellä on hukkunut ainakin 340 ihmistä, kun tuorein tieto otetaan huomioon. Maltalla keskustaan pitävä hyväntekeväisyysjärjestö MOAS totesi kuitenkin eilen, että luku on todennäköisesti paljon suurempi, koska osa veneistä uppoaa ilman todistajia. 

Tämän vuoden aikana on tuotu Italiaan maan isäministeriön laskelmien mukaan 167 000 siirtolaista Välimereltä. Luku on jo ohittanut viime vuoden ennätysluvun, 153 000 siirtolaista, ja lähenee vuoden 2014 määrää, joka oli 170 000 siirtolaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.