Pakolaislasten lennätykset Kreikasta Suomeen käynnistyneet, kertoo Euroopan komission Suomen-edustusto – Migri kiistää tiedon

4:55
MTV Uutiset Live vieraili Kotkassa toimintansa aloittavassa turvapaikanhakijoiden hybridiyksikössä – katso videolta, miltä tila näyttää.

Ilman huoltajaa tulevien pakolaislasten siirtäminen Suomeen aloitettiin eilen, kertoo Euroopan komission Suomen edustusto. Osa lapsista on siirretty Suomeen eilen ja tänään.

Iltapäivällä ennen kelloa kolmea maahanmuuttovirasto Migri kuitenkin kiisti STT:lle tiedon. 

Maahanmuuttoviraston mukaan julkisuudessa olevat tiedot Kreikasta siirrettävistä pakolaislapsista eivät pidä paikkaansa. Virasto kertoo STT:lle, että se tiedottaa, kun siirrot Suomeen ovat tapahtuneet.

MTV Uutiset seuraa epäselvän tilanteen kehittymistä.

Tieto 49 lapsen siirrosta

Siirtoja on tarkoitus toteuttaa vaiheittain lähikuukausina, kerrotaan komission tiedotteessa. Seuraavat siirrot toteutetaan myöhemmin tässä kuussa.

Lapsia on siirretty Kreikasta toistaiseksi myös Portugaliin. Yhteensä eilen ja tänään on siirretty 49 ilman huoltajaa olevaa lasta.

Siirrot toteutetaan yhteistyössä YK:n virastojen ja Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston kanssa.

Järjestelyn alkuperäisenä tavoitteena oli siirtää vähintään 1 600 lasta ja nuorta, mutta tähän mennessä EU-maat ovat jo tarjoutuneet vastaanottamaan heitä kaikkiaan 2 000.

*Päivitys kello 14.59: Juttua täydennetty tiedolla Migrin kiistämisestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja