Mainos

Pakolaiset saivat yllättävän “liittolaisen” Tanskassa – Helvetin enkelit puolustivat

Helvetin enkelit -moottoripyöräkerho tarjoaa Tanskassa oleskeleville turvapaikanhakijoille hieman yllättävää moraalista tukea, The Local kertoo.

Kaikki alkoi Fyens Stifstidende -sanomalehdessä julkaistusta jutusta, jossa poliisi toivoi, etteivät Helvetin enkelit eivät vakiinnuttaisi asemaansa Nyborgin kaupungissa. Jutun jälkeen useat lukijat kirjoittivat lehteen ilmoittaakseen, että he haluavat mieluummin moottoripyöräjengiläisiä kaupunkiinsa kuin pakolaisia.

– Tämä on lähes koomista. Viisisataa pakolaista toivotetaan tervetulleeksi lipuin ja hurrauksin ja jos joillakin on epäluuloja, ihmiset kokoontunut haukkumaan heitä kuvottaviksi rasisteiksi. Mutta viisi Helvetin enkeliä – jotka pitäytyvät porukoissaan – juu, meidät tulisi mustamaalata ja pelätä heitä ja ajaa heidät pois kaupungista, lehden lukija Lars Thomsen kirjoitti.

– Tanskalaiset naiset ovat paremmassa turvassa kadulla, jolla on Helvetin enkeleitä kuin kadulla, jossa on muslimia sairaine naiskuvineen, kirjoitti Johan Sparre.

Muutamien muiden samankaltaisten kommenttien jälkeen Helvetin enkelit julkaisivat tiedotteen, jossa he kiittivät paikallisia ihmisiä tuesta, mutta harmittelivat keskustelussa käytettyä ”me vastaan he” -asettelua.

– Niin kuin monet tämän maan asukkaat, monet jäsenemme kokevat hälyttäväksi se, että maahan tulee niin paljon pakolaisia ja siirtolaisia niin lyhyen ajan sisällä ja tämä voi aiheuttaa kulttuurien yhteentörmäyksiä. Tämän huomioon ottaen, ei ole kuitenkaan pakolaisten vika, että he ovat tulleet tänne etsimään turvallisempaa tai parempaa elämää, Helvetin enkelit kirjoittivat.

Moottoripyöräjengiläisten mielestä paikallisten viha pakolaisia kohtaan on harhaan johdettua.

– Hyvää tarkoittavien asukkaiden tulisi sen sijaan suunnata vihansa Euroopan kurjaan tilanteeseen syyllisiin tahoihin. Tanskan ja EU-maiden poliitikot, USA:n ja Naton aggressiiviset toimet Syyriassa ja Libyassa, EU:n talouspakotteet, öljyteollisuuden väärinkäyttö ja Afrikan luonnonvarojen myrkyttäminen, tiedotteessa luetellaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.