Pako Irakiin ei pelastanut lain kouralta: 22-vuotias Ali Bashar sai elinkautisen Saksassa 14-vuotiaan tytön raiskauksesta ja murhasta

Irakilainen turvapaikanhakija on saanut elinkautisen vankeustuomion Saksan Wiesbadenissa 14-vuotiaan saksalaistytön raiskauksesta ja murhasta. Tapaus on herättänyt Saksassa suurta suuttumusta ja siivittänyt maahanmuuttovastaisen AfD-puolueen kannatuksen kasvua.

22-vuotias Ali Bashar oli saapunut perheensä mukana Saksaan vuoden 2015 suuren siirtolaisaallon mukana. Hänen turvapaikkahakemuksensa oli hylätty, kun hän viime vuoden toukokuussa raiskasi ja kuristi tytön Wiesbadenin ulkopuolella. Teon jälkeen hän pakeni takaisin Irakiin, mutta kurdialueen viranomaiset ottivat hänet kiinni ja palauttivat hänet Saksaan tuomittavaksi.

Bashar tunnusti tappaneensa tytön, mutta väitti, ettei ollut pakottanut tätä seksiin. Tuomioistuin arvioi teon erityisen törkeäksi, minkä johdosta on epätodennäköistä, että Basharia päästetään viidentoista vuoden vankeuden jälkeen ehdonalaiseen vapauteen.

Lue myös:

    Uusimmat