Mainos

Pakkoavioliittojen yleisyyttä Suomessa ryhdytään selvittämään

Suomessa ryhdytään selvittämään pakkoavioliittojen yleisyyttä, tiedottaa Oikeusministeriö.

Helsingin yliopiston yhteydessä toimiva Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutti selvittää oikeusministeriön pyynnöstä avioliittoon pakottamisen yleisyyttä Suomessa. Lisäksi tutkitaan, ovatko pakkoavioliittotapaukset päätyneet viranomaisten tietoon, esitutkintaan tai oikeudenkäyntiin sekä miten hyvin ilmiö tunnetaan lastensuojelussa ja poliisissa.

Oikeusministeriön mukaan tietoa pakkoavioliitoista tarvitaan, jotta viranomaisyhteistyö ja rikosprosessiketju toimisi asianmukaisesti asiaa koskevissa tapauksissa.

Oikeusministeriön mukaan kansalaisjärjestöt ovat kertoneet, että ne saavat tietoonsa vuosittain kymmeniä tapauksia, joissa Suomessa asuva henkilö pakotetaan avioliittoon. Ministeriön tiedossa ei kuitenkaan ole, että pakkoavioliitoista olisi tehty merkittäviä määriä rikosilmoituksia.

Avioliittoon pakottaminen on rikos, joka on rangaistava riippumatta siitä, tapahtuuko pakottaminen Suomessa vai ulkomailla. Avioliittoon pakottamisesta henkilö voidaan rikoslain nojalla tuomita ihmiskaupasta, törkeästä ihmiskaupasta tai pakottamisesta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja