Mainos

Pakistanin tulvauhrit asuvat edelleen teltoissa tai taivasalla

Heinäkuisten tulvien jälkeinen jälleenrakennus on käynnistynyt hitaasti Pakistanissa. Tulvissa tuhoutuneesta 20 miljoonasta rakennuksesta on kyetty pystyttämään uudelleen vain muutama prosentti.

- Lapsemme vain istuvat kylissä, joillakin on ruokaa ja toisilla taas ei. Kaikki tulivat takaisin kyliinsä, vanhojen talojensa luo, mutta ne olivat hävinneet, kertoo Masoodraga Arif.

Arifin kylässä vesi nousi yli kolme metriä maanpinnan yläpuolelle. Jo ennestäänkin heikoista asumuksista jäi jäljelle vain kasa hataria rakennusmateriaaleja. 80 prostenttia tulva-alueilla asuvista ihmisistä saa elantonsa maanviljelystä. Pääosa pelloista on yhä kosteaa ja viljelymaaksi kelpaamatonta.

- Meillä ei ole mitään, menetimme kaiken. Tarvitsemme ruokaa, koteja, siemeniä, astioita. Me emme tiedä miten me aloitamme elämämme uudelleen, Mohammad Arif.

Vaurioituneiden viljelysmaiden vuoksi suuri osa tulvauhreista tulee olemaan vielä pitkään kansainvälisten avustusjärjestöjen jakaman ruoka-avun varassa. Ihmisille jaetaan ruoan lisäksi myös siemenviljaa. Ongelmana on kuitenkin maa, jonka elvyttäminen vie aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.