Pakistanilaistoimittaja taisteli pysyäkseen pinnalla tuhoisissa tulvissa – tämä tv-raportti on todellista omistautumista

Viikonloppuna sosiaalisessa mediassa levinnyt video toimittajan raportoinnista virtaavasta mutavedestä kuvaa Pakistanin katastrofaalista tilannetta. Pakistanin ilmastoasioista vastaavan ministerin mukaan jopa kolmannes maan maa-alasta on veden alla tulvien vuoksi.

Viime viikon lopulla muun muassa valtavan hotellin sortuminen hetkessä kokonaan tulvaveden alle tallentui videolle.

Yli 900 kuollut Pakistanin rajuissa tulvissa – paikalliset katsoivat sivusta sortuvaa hotellia 2:25

Viikonloppuna myös paikallinen televisiotoimittaja päätti havainnollistaa tulvien brutaaliuden – raportoimalla lähes kokonaan virtaavan tulvaveden alta. KameraOnen julkaisema video on katsottavissa artikkelin alussa.

Maanantaina viranomaiset kertoivat, että Pakistanissa monsuunisateiden mukanaan tuomat rajut tulvat ovat tappaneet yli tuhat ihmistä. Uhrimäärä voi olla huomattavasti korkeampikin, sillä satoihin kyliin maan vuoristoisessa pohjoisosassa ei ole päästy, koska tulvavedet ovat vieneet mukanaan tiet ja sillat.

Arvioiden mukaan lähes miljoona kotia on tuhoutunut tulvissa. Hallitus on julistanut maahan hätätilan ja vedonnut kansainväliseen yhteisöön avun saamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat