Mainos

Pakistan pidätti äärimuslimeja

Pakistanin viranomaiset pidättivät yli sata äärimuslimia yöllä tekemissään ratsioissa, kertoi poliisi perjantaina. Pidätettyjen joukossa on useita niiden kashmirilaisten ryhmien jäseniä, joita Intia on syyttänyt maan parlamenttiin tehdystä hyökkäyksestä.

Samaan aikaan laukaustenvaihto Kashmirin rajalla jatkui. Pakistanilaiset viranomaiset ja silminnäkijät kertoivat, että rajalla oli yöllä yhteenottoja Intian ja Pakistanin joukkojen välillä. Intian ja Pakistanin johtajat osallistuvat viikonloppuna Nepalissa pidettävään Etelä-Aasian maiden alueellisen yhteistyöjärjestön SAARC:n kokoukseen. Kokouksen oli määrä alkaa jo perjantaina, mutta avajaisia lykättiin huomiselle Pakistanin johtajan Pervez Musharrafin tulon viivästymisen vuoksi.

Musharraf saapui lopulta Kathmanduun perjantaina sen jälkeen kun sankka sumu oli viivästyttänyt hänen matkaansa useita tunteja.

Huipputapaaminen epätodennäköinen

Intian ja Pakistanin välinen kahdenvälinen huipputapaaminen kokouksen yhteydessä ei perjantaina näyttänyt todennäköiseltä, siitä huolimatta, että useiden maiden johtajat ovat yllyttäneet Intiaan ja Pakistania neuvotteluihin.
-En ole täällä hoitamassa Intian ja Pakistanin suhteita, huomautti Intian ulkoministeri Jaswant Singh kokouksen aattona.

Hänen mukaansa Pakistanin puolelta ei ole tullut mitään tapaamisehdotuksia. Musharraf sanoi puolestaan Kathmanduun saavuttuaan, ettei hänellä ole tietoa siitä, tapaako hän Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen Nepalissa. Hän totesi kuitenkin olevansa periaatteessa valmis ratkaisemaan maiden välisen kiistan neuvotteluteitse.

Aasiassa kiertomatkalla oleva Britannian pääministeri Tony Blair ilmaisi Bangladeshissa vieraillessaan huolensa siitä, että kahden ydinasevallan välinen kireä tilanne räjähtäisi sodaksi. Blair jatkoi perjantaina Dhakasta matkaansa Intiaan.

Uusia pidätyksiä Pakistanissa

Pakistanin poliisi kertoi, että Punjabin maakunnassa yöllä tehdyissä ratsioissa on otettu kiinni noin 120 äärimuslimia. Pidätykset tehtiin useissa eri kaupungeissa. Poliisin mukaan useimmat kiinni otetuista kuuluvat sunnimuslimien Sipah-e-Sahaba ja shiamuslimien Tehrik-e-Jaffria -ryhmiin. Ryhmien oman ilmoituksen mukaan poliisi pidätti yöllisissä ratsioissa yli 300 niiden jäsentä.

Sipah-e-Sahaba on löyhä yhteenliittymä, johon kuuluu myös kaksi ääriryhmää, jotka taistelevat Intian hallintoa vastaan Kashmirissa. Poliisin mukaan pidätetyissä oli myös useita näiden kashmirilaisten ryhmien jäseniä.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.