Mainos

Pakenevia miehiä etsittiin suuroperaatiossa Pyhtäällä – taustalla asekaapin ryöstö

Pyhtään suuressa poliisioperaatiossa etsittiin miehiä, joiden epäillään murtautuneen iltapäivällä kesäasuntoon ja vieneen sieltä aseita. Kolme miestä on nyt otettu kiinni.

Aseet lähtivät varkaiden mukaan Haminan Hylksaaressa sijaitsevan kesäasunnon asekaapista, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan. STT:n mukaan tekijöitä on ollut poliisin mukaan viisi.

Paikalta anastettiin poliisin mukaan asekaapin lisäksi kaksi venettä, joista toinen löydettiin jo aiemmin hylättynä.

Merivartiosto tavoitti toisen veneen Kotkan edustalta, mutta venettä ohjanneet miehet pakenivat ja rantautuivat Lökören rannassa, mistä miehet jatkoivat pakoaan jalan, poliisi kertoo.

Poliisi on hetki sitten ottanut kiinni kolme Lököressä veneellä rantautunutta henkilöä. He ovat noin 20-vuotiaita suomalaismiehiä. Asekaappia ei STT:n mukaan ole löydetty.

Poliisi jatkaa etsintöjä sekä Pyhtäällä että Haminassa.

Kymen Sanomat kertoi aiemmin, että etsinnöissä on ollut mukana rajavartiolaitoksen merivartioston lisäksi puolustusvoimien helikopteri ja poliiseja.

Lehden mukaan viranomaiset olivat varoittaneet aseuhkasta.

Rikoskomisario Marko Heinosen mukaan varoitus liittyi varkaiden saaliiseen, eikä suoraan siihen, että miehet olisivat välttämättä vaaraksi ulkopuolisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.