Mainos

Pajunen: Hyvä, jos Guggenheim-säätiö tekee esityksen

13:13

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok.) on tänään tavannut Guggenheim-säätiön johtoa. Pajusen mukaan keskustelussa ei tullut esiin mitään merkittävää uutta.

– Lähtökohta on edelleen se, että museo on toteutuessaan iso kumppanuushanke, jossa Guggenheim-säätiön kanssa yhteistyössä ovat kaupungin lisäksi valtiovalta ja yksityiset rahoittajat.

Pajusen mukaan on hyvä, jos Guggenheim Helsinki -museosta tehdään uusi esitys.

– Arvostan paljon sitä, että tällainen kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu taidetoimija on Helsingistä kiinnostunut. Mitä esitykselle aikanaan päätöksenteossa tapahtuu, on sitten oma asiansa. Uskon, että toteutuessaan museo vahvistaisi Helsingin ja sitä kautta myös koko Suomen houkuttelevuutta.

Guggenheim-säätiö tekee uuden esityksen museosta luultavasti syyskuussa.

– Esityksen sisällöstä ja ajankohdasta päättää tietenkin Guggenheim-säätiö itse, mutta sain sen käsityksen, että esityksen ajankohta voisi olla syyskuussa, Jussi Pajunen sanoo.

Helsingin kaupunginhallitus kaatoi Guggenheim Helsinki -suunnitelman viime vuoden toukokuussa. Guggenheim-säätiö on ilmoittanut tästä huolimatta olevansa edelleen kiinnostunut Helsingistä museon sijoituspaikkana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.