Kansanedustajan kommentit kirvoittivat taas eropiikin kirkosta – "Monen palautteen sisältö on pelkästään Päivi Räsänen"

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kommentoi eilen arkkipiispa Tapio Luomalle lähettämässään avoimessa kirjeessä kirkon Pride-kumppanuutta ja kertoi jopa pohtivansa kirkosta eroa. Eroakirkosta.fi-palvelun mukaan kirkosta eroajien määrä kääntyi selvään nousuun Räsäsen kommenttien jälkeen.

Tänään puoleen päivään mennessä kirkosta on eronnut jo noin 200 ihmistä. Eilen eroajia oli 350. Normaalisti kirkosta eroaa tähän aikaan vuodesta noin 70 ihmistä päivässä.

Palvelun mukaan moni eroajista mainitsi perusteluissaan nimenomaan Räsäsen. Osa ilmoitti vastustavansa, ja osa taas kannattavansa Räsäsen arvomaailmaa.

– Kirkosta eroaminen näyttää olevan varsin löysässä, silloin kun Päivi Räsänen jotenkin ottaa kantaa kirkollisiin kysymyksiin. Monen palautteen sisältö on pelkästään Päivi Räsänen. Tämä kertoo omaa kieltään tilanteesta, Erokirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma kirjoittaa.

Räsäsen mukaan Pride-kumppanuus sotii Raamatun sanomaa vastaan

Räsänen ilmaisi kirjeessään huolensa siitä, että Pride-kumppanuuden myötä suuri joukko kirkon aktiivisimpia kristittyjä on alkanut pohtia eroa kirkosta. Räsänen totesi pohtivansa myös itse sitä, voiko enää pitää kirkkoa hengellisenä kotinaan.

Räsäsen mukaan kirkon Pride-kumppanuus on ongelmallinen siksi, että se sotii Raamatun sanomaa vastaan.

– Pride-tapahtuman aatteellisena tavoitteena on ylpeys sellaisista suhteista, joita Raamatussa johdonmukaisesti kuvataan Jumalan tahdon vastaisiksi, Räsänen kirjoitti. 

Arkkipiispa toivoo Räsäsen pysyvän kirkon jäsenenä

Arkkipiispa Tapio Luoma vastasi Räsäsen kirjeeseen tänään. Vastauksessaan arkkipiispa toteaa, että kirkko on päättänyt osallistua Pride-tapahtumaan, koska kirkon sanoma kuuluu kaikille.

– Piispainkokous on todennut avioliittoselonteossaan vuonna 2016, että kirkko on kaikkia varten ja että samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kaikkeen kirkon toimintaan. Tätä periaatetta päätöksellä on haluttu toteuttaa, Luoma kirjoittaa Räsäselle.

Arkkipiispan mukaan Pride-kumppanuudessa ei kuitenkaan ole kyse kannanotosta avioliittolakiin. Hän toteaa olevansa Räsäsen kanssa yhtä mieltä siitä, että kyse on raamattunäkemyksestä.

– Toivoisin, että Raamattua tunnettaisiin paremmin, sitä luettaisiin enemmän ja että sen viesti kuultaisiin herkemmin. Raamattu kertoo, että ihmiseksi syntyneenä Jumalana Jeesus on Herra. Häntä meidän tulee seurata myös siinä, kuinka kohtaamme toisemme.

Arkkipiispa ilmaisi myös toivovansa, että Räsänen pysyy kirkon jäsenenä jatkossakin.

– Toivon, että kirkkomme saisi jatkossakin olla hengellinen koti mahdollisimman monelle, myös Sinulle.  

Lue myös:

    Uusimmat