Hämmentäviä tviittejä Päivi Räsäseltä: "Miten kirkon oppiperusta sopii yhteen sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?"

Päivi Räsänen on kritisoinut voimakkaasti kirkon päätöstä ryhtyä SETA:n Helsinki Priden 2019 kumppaniksi.

Räsänen soimaa voimakkain sanoin twitter -profiilissaan SETAa. Tviitit herättivät kiivasta keskustelua ja kritiikkiä.

Harkitsi kirkosta eroamista

Räsänen kertoi aiemmin blogissaan harkitsevansa vakavasti kirkosta eroamista. Hän vetosi arkkipiispa Tapio Luomaan avoimella kirjeellä, jossa hän kehottaa Luomaa tutustumaan siihen, mitä raamattu sanoo homoseksuaalisuudesta.

Räsänen sanoi kuitenkin illemmalla MTV Uutisille, ettei hänen kirkon jäsenyys-asiansa ole vaakalaudalla.

– Tällä hetkellä olen päätynyt siihen ratkaisuun, että jatkan kirkon jäsenenä ja aktiivisena vaikuttajana, Räsänen liennyttelee. 

Pohtiessaan suhdettaan kirkkoon Räsänen totesi blogissaan, ettei ollut huolensa kanssa yksin:
"Suuri joukko aktiivisia, Raamattua elämänsä ja uskonoppinsa auktoriteettina pitäviä kirkon jäseniä pohtii tällä hetkellä, voiko kirkkoa pitää enää hengellisenä kotinaan", Räsänen kirjoitti

Räsäsen julkaisemat tviitit, joissa on kuvia raamatun jakeista ovat herättäneet ihmetystä sosiaalisessa mediassa. Niissä hän puhuu "häpeästä ja synnistä", vaikka roomalaiskirjeissä puhutaan myös siitä, että ihmisten tulisi kunnioittaa kilvan toisiaan.

– Kyllä uskon, että nämä molemmat opetukset ovat totta yhtä aikaa. Jokainen ihminen on arvokas ja Jumalan kuvaksi luotu. Mutta toisaalta raamattu opettaa selvästi sen, että avioliitto on miehen ja naisen välinen. Kyllä nämä jakeet mielestäni aika selkeää kieltä puhuvat, Räsänen toteaa.

Juttua päivitetty 21:25: Räsäsen kommentit. 22:31: video lisätty.

Lue myös:

    Uusimmat