Päivi Räsänen pyytää Paavo Väyryseltä anteeksi sanomisiaan MTV Uutisten ohjelmassa: "Soimaava omatuntoni vaatii"

1:49
Katso Räsäsen takaisin vetämät sanat videolta. Väyrystä koskevat kommentit videon lopussa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen lähetti tänään aamulla julkisen anteeksipyynnön Paavo Väyryselle. Pahoittelut koskivat Räsäsen arviota Väyrysestä Uutisaamun Arvostatko vai et -osiossa.

Arvostatko vai et -osiossa haastateltavan on nopeasti valittava mielipiteensä joukkoon ajattomia ja ajankohtaisia aiheita. Kannaksi on valittava joko "yliarvostettu" tai "aliarvostettu". Väyrysestä Räsänen oli kuvannut yliarvostetuksi. Nyt hän kuitenkin haluaa vetää sanansa takaisin.

– Pyydän anteeksi, Paavo Väyrynen, Räsänen aloittaa viestinsä.

"Soimaava omatuntoni vaatii yhden korjauksen"

Viestissään Räsänen valittelee revolverikyselyitä vaikeiksi vastata, koska jälkikäteen monia seikkoja haluaisi paremmin tai osuvammin.

– Usein näitä on turha lähteä jälkikorjailemaan, mutta soimaava omatuntoni vaatii nyt kuitenkin yhden julkisen korjauksen, koska se kohdistui suoraan ihmiseen, hän kirjoittaa.

Hän kertoo valinneensa sanan ”yliarvostettu” pohtien viime vuosien surullisia käänteitä Väytysen uralla. Nyt hän on kuitenkin sitä mieltä, että oikea vastaus olisi ollut "aliarvostettu".

– Vastasin väärin ja tätä kadun. Toivon, että voisin tämän korjata.

Räsänen kehuu viestissä Väyrysen pitää elämäntyötä isänmaan hyväksi ja pitää sitä kunnioittamisen arvoisena. Hän myös katsoo Väyryseen kohdistuneen monesti kohtuutonta arvostelua.

– Sanavalintani tässä oli Paavo Väyrysen arvoa loukkaava – ja varmasti myös hänen tukijoitaan. Vilpittömästi anteeksi! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja