Päivi Räsänen epäilee syyttäjän syrjivän Luther-säätiötä käräjillä

Päivi Räsäsen mielestä syyttäjän väitteet hänen homoseksuaali-puheistaan eivät pidä paikkaansa:"En ole sanonut näin!" 2:49
Näin Räsänen kritisoi syyttäjän vaatimuksia ja niiden perusteluita käräjäoikeudessa.

Päivi Räsänen kehottaa kuuntelemaan Ylen haastattelun, josta hän on nyt syytettynä Helsingin käräjäoikeudessa.

– Ohjelma on edelleen kuunneltavissa Yle Areenassa ja suosittelen sen kuuntelemaan, koska mitään solvaavaa, panettelevaa tai uhkaavaa siinä ei todellakaan ole. Sensuurimääräys olisi häpeäksi suomalaiselle sananvapaudelle. Stiller-debatti on humoristista, hyvätahtoista keskustelua, josta on itselleni tullut vain hyvää palautetta, Räsänen kirjoittaa tiedotteessaan. 

Ihmettelee rangaistusvaatimusta kristilliselle julkaisijalle

Tiedotteessaan Räsänen ihmettelee eri syytteissä osallisiin oleviin kohdistuvien vaatimusten erilaisuutta. Yhdessä asiassa syytettynä olevalle Luhter-säätiölle vaaditaan yhteisösakkoja ja sen asiamiehelle päiväsakkoja Räsäsen kiistanalaisen pamfletin julkaisusta.

Räsästä haastatelleelle Ylelle ei vaadita rangaistusta, mutta sitä vaaditaan poistamaan syytteessä oleva kohta Räsäsen haastattelusta.

– Millä ihmeen logiikalla pienempi, kristillinen julkaisijaa joutuisi rangaistavaksi, Räsänen kritisoi.

Räsänen esittää epäilyjä, että syyttäjä syrjisi toisia asianosaisia koon tai arvopohjan perusteella.

Tiedotteessaan Räsänen ei tarkemmin erittele eri tapauksia, joissa häntä syytetään, eikä tarkemmin käy läpi sitä, missä määrin ne ovat verrattavissa toisiinsa.

Päivi Räsäsen oikeudenkäynnin loppulausunnot annettu – syyttäjän mukaan Räsänen halvensi homoseksuaalien ihmisarvoa 1:08

Näin syyttäjä kommentoi, miksi hän vaatii rangaistusta Päivi Räsäselle.

Lue myös:

    Uusimmat