Päivä Riiassa nautiskellen

Vaikka olisit vain lyhyellä matkalla, Riiassa ehtii tehdä jo paljon. Lue tästä vinkit nautinnolliseen päivään lämmintunnelmaisessa kaupungissa. Pikaloma sopii niin ystävyksille kuin pientä pakoa arjesta hakevalle pariskunnallekin.

Jos suuntaat Riikaan talvella, niin mikäpä olisikaan nautinnollisempaa kuin lämmitellä tuiskujen jälkeen kylpylöiden ihanissa hoidoissa! Näppärä matkailija säästää ja nappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla majoittumalla hotelliin, joka tarjoaa sinulle yöpymisen "ilmaiseksi", kun valitset esimerkiksi 99 latilla hoitoja itsellesi.

Näin toimii muun muassa Islande Hotel, joka sijaitsee mukavan matkan päässä niin lentokentästä (10 km) kuin Riian vanhastakaupungistakin.

Tunnelmaa vanhassakaupungissa

Hotellista pääsee taksilla (noin 3 latia) tai kävellen noin kilometrin matkan vanhaankaupunkiin. Ostoksilla voi piipahtaa esimerkiksi Galerija Centrs -ostoskeskuksessa tai kauppatorilla. Kun nälkä iskee, hyvä paikka tutustua paikalliseen ruokaan on Salve-ravintola, jossa on myös hurmaava sisustus. Halvemmalla pääsee esimerkiksi rautatieasemalta löytyvissä kuppiloissa, joissa lounaskokonaisuuden voi saada 1,90 latilla.

Iltapäiväkahvit kannattaa nautiskella vaikkapa Emils Gustavs Chocolate -kahvilassa, jonka kyljessä on myös kirjakauppa. Kahvilassa saa valita yksitellen suussa sulavan herkullisia suklaapalloja lukuisilla eri täytteillä.

Rentoudu kylpylässä

Shoppailun ja vatsan täyttämisen jälkeen on hyvä rentoutua vanhankaupungin laitamilta löytyvässä Taka SPA:ssa. Aika hoitoihin kannattaa varata sähköpostitse jo etukäteen kotimaasta käsin. Kylpylä tarjoaa muun muassa aromaterapeuttista hierontaa, jonka öljyt voi itse valita esimerkiksi stressiä poistavaksi tai virkistäväksi.

Kylpylästä löytyy myös pieni allasosasto saunoineen, ja hoitojen jälkeen on rauhoittavaa nauttia kupillinen teetä ja pientä naposteltavaa hiljaisessa huoneessa.

Ooppera kruunaa illan

Rentoa illallista toivovan kannattaa suunnata B-Bar -ravintolaan. Jos sen sijaan haluaa viettää illan hienosti, mutta Suomen hintatasoon verrattuna edullisemmin, illallinen Kaļķu vārtissä on hyvä ja maistuva kokemus.

Jos Suomen oopperahinnat hirvittävät, kokemukseen pääsee Riiassa kiinni parilla kymmenellä eurolla. Vierailu kansallisoopperan vanhan ajan arvokkuutta huokuvassa rakennuksessa on jo itsessään kokemus.

Hehkeänä kotimatkalle

Vielä seuraavana aamuna ennen kotiin lähtöä on mahdollista vierailla hotellin kello 8.00 aukeavassa kauneussalongissa ja kylpyläosastolla hakemassa hyvää tuulta matkaa varten. Esimerkiksi puoli tuntia kestävä kuoriva hieronta paitsi vilkastuttaa verenkierron ennen mahdollista lentoa, saa myös talven kuivattaman ihon hehkumaan poistamalla kuolleen ihosolukon.

Ja kotimatka voi alkaa!

Matkailu Riiassa: www.liveriga.com

Studio55/Nina Talmén

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja