Painaako kaasujalka? Näillä teillä saa kaahata!

Suomessa nopeusrajoitukset sallivat korkeintaan 120 kilometrin tuntinopeuden, mutta maailmalla kovempaa ajaminen on sallittua. Muutamassa maassa kaahata voi rajoituksettakin.

Ei rajoituksia

Mansaarella, joka sijaitsee Irlannin ja Britannian välissä, ajonopeuksia on rajoitettu vain asutuilla alueilla. National Speed Limit -kyltin ohitettuaan ajajat saavat päättää ajonopeutensa vapaasti.

Myös Nepalissa osa teistä on vapaita rajoituksista.

Sama koskee Saksaa, jonka autobahneilla on nopeusrajoituksettomia osuuksia. Nopeusrajoituksista vapailla osuuksilla on kuitenkin yleinen suositus, jonka mukaan nopeus olisi hyvä pitää maksimissaan 130 kilometrin tuntivauhdissa.

Kaahaamisesta unelmoivan on myös hyvä muistaa, että onnettomuuden sattuessa hurjat nopeudet saattavat vaikuttaa vakuutusten korvauksiin. Myös liikenne on autobahneilla usein niin vilkasta, ettei kaahailuun ole edes mahdollisuutta.

Korkein rajoitus maailmassa

Korkein nopeusrajoitus maailmassa on nykyään 130 km/h. Euroopan sisällä kyseistä nopeusrajoitusta löytyy muun muassa Puolasta, Bulgariasta, Slovakiasta, Sloveniasta ja Romaniasta.

Yhdysvalloista taas löytyy teitä, joilla nopeusrajoitus on 129 km/h. Tällaisia osuuksia on muun muassa Montanassa ja Los Angelesin ja Denverin välillä.

Lähde: traveltamed.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja