Mediat: Texasin epäilty kirkkoampuja pakeni mielisairaalasta vuonna 2012 – "Vuosien mittaan hän muuttui"

Texasin oletettu kirkkoampuja karkasi mielisairaalasta vuonna 2012, kertoi houstonilainen KHOU 11 -uutiskanava. Se perusti tietonsa käsiinsä saamiin dokumentteihin.

Mies oli passitettu mielisairaalaan Santa Teresaan New Mexicoon hänen pahoinpideltyä vaimonsa ja tämän taaperoikäisen lapsen ollessaan ilmavoimien palveluksessa Hollomanin tukikohdassa. The New York Timesin mukaan hän pahoinpiteli poikapuoltaan tarkoituksena aiheuttaa tälle tuhoisia vammoja tai jopa kuolema. 

Kesäkuussa 2012 hän karkasi laitoksesta ja pakeni Texasin puolelle.

Katoamisraportissa häntä luonnehdittiin vaaralliseksi itselleen ja muille ihmisille. Raportin mukaan mies aikoi toteuttaa armeijassa esittämiään tappouhkauksia. Raportissa miehen kuvataan myös kärsineen vakavista mielenterveysongelmista.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan mielenterveysongelmat eivät kuitenkaan aina olleet läsnä miehen elämässä.

– Olen tiennyt, että hänessä on jotain outoa, mutta ei hän aina ollut psykopaatti, miehen pitkäaikainen ystävä kirjoitti sunnuntaina Facebookissa.

The New York Timesin haastattelussa ystävä kertoi myös, ettei ollut yllättynyt tapahtuneesta.

– Vuosien mittaan hän muuttui sellaiseksi, mitä hän ei ennen ollut.  

Miehen karkumatka päättyi kuitenkin noin 160 kilometrin jälkeen, kun El Pason poliisi pidätti miehen lopulta bussipysäkiltä ja palautti hänet New Mexicon viranomaisille. 

8.11.2017 klo 10:00 Otsikkoa ja juttua päivitetty kauttaaltaan yksityiskohtaisemmilla tiedoilla. 

Lue myös:

    Uusimmat