Päihittävätkö kuninkaalliset häät nämä huikeat ennätykset?

Prinssi William saa morsiamensa Kate Middletonin huhtikuun lopulla. Mitä hääaiheisia Guinnessin ennätyksiä tämä odotettu tapahtuma saattaa rikkoa?

Prinssi Williamin ja Kate Middletonin 29.4.2011 järjestettävät häät jäävät kenties historiankirjojen lisäksi myös ennätysten kirjoihin. Mitä virallisia Guinnessin maailmanennätyksiä kuninkaallinen pari sitten saattaa rikkoa? Todennäköisin ennätys tulee häiden televisiolähetyksen katsojamäärästä, jonka teki vuonna 1981 Williamin vanhempien, Charlesin ja Dianan häät. Lue, mitä muita hääaiheisia Guinnessin ennätyksiä tällä parilla on mahdollisuus päihittää!

Häiden suurin televisiokatsomo

Noin 750 miljoonaa ihmistä 74 maassa katsoivat prinssi Charlesin ja Lady Diana Spencerin vihkimistä heinäkuun 29. päivä 1981. Jotkut uskovat Williamin ja Katen häiden saavan miljardi katsojaa, toisten mielestä ne eivät välttämättä saavuta edes 750 miljoonaa katsojaa.

Kallein hääkakkupala

Pala herttua ja herttuatar Windsorin hääkakkua vuonna 1937 myytiin Sothebyn huutokaupassa vuonna 1998 noin 21 000 euron hintaan. William ja Kate tilaavat häihinsä monikerroksisen, perinteisen hedelmäkakun Fiona Cairnsilta. Kuudenkymmenen vuoden päästä senkin tähteet ovat sievoisen summan arvoiset.

Internetin haetuimmat tähtihäät

Tosi-tv-tähti Khloé Kardashianin ja hänen miehensä, koripalloilija Lamar Odomin vuonna 2009 pidetyt häät hallitsevat tätä kunniamainintaa. He ovat epäilemättä energinen pari, mutta eivät vedä vertoja prinssin ja tulevan prinsessan maailmanlaajuiselle vetovoimalle.

Pisin hääpuvun laahus

Lichel van den Enden luoma, noin 2488 metriä pitkä laahus pitää maailman pisimmän mittaa hallussaan. Vaikka Katen puvun odotetaan säkenöivän Westminster Abbeyn suurella käytävällä, hän ei syrjäytä tätä maailmanennätystä. Prinsessa Dianan laahus vuonna 1981 oli 7,6 metriä pitkä. Prinssi Andrewn kanssa vuonna 1986 avioituneen Yorkin herttuatar Sarah Fergusonin laahus mitattiin noin viiden metrin pituiseksi.

Suurin kukka-asetelma

Eräiden kanadalaisten häiden kukka-asetelma vuonna 2003 oli yli 60 metriä korkea ja siinä oli noin 1500 kukkaa. Williamilla ja Katella ei todennäköisesti tule olemaan mitään ihan niin suurta, mutta rakastavaiset ovat päättäneet jättää kukat Westminster Abbeyyn yleisön ihailtavaksi muutamaksi päiväksi seremonian jälkeen.

Eniten kristalleja hääpuvussa

Romanialainen nainen rikkoi tämän ennätyksen hääpuvullaan vuonna 2010, sillä siinä kimalteli näyttävät 43 008 kristallia. Kate taitaa kuitenkin astua kuninkaallisperheeseen huomattavan vähemmällä säkenöinnillä – ainakin jos puhutaan hänen hääpuvustaan. Upeasta tiarasta ei voi mennä takuuseen!

MTV3/Helmi

Lähde: People.com

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja