"Jäi selvästi alle" – Paavo Väyrynen ei ole ehdolla presidentinvaaleissa

Kenestä seuraava presidentti? Tenttivuorossa Paavo Väyrynen 9:39
Kenestä seuraava presidentti? Tenttivuorossa Paavo Väyrynen, joka oli Huomenta Suomessa elokuussa.

Paavo Väyrynen ei ole ehdolla tammikuun presidentinvaaleissa. Väyrynen ei saanut kasaan tarvittavaa määrää kannattajakortteja.

Väyrynen kertoo tiedotteessaan, että hän ei saanut kokoon tarvittavaa määrää kannattajakortteja.

Väyrynen pyrki ehdolle valitsijayhdistyksen kautta, mikä olisi vaatinut vähintään 20  000 äänioikeutettujen allekirjoittamaa kannattajakorttia. Väyrysen mukaan hänen pottinsa jäi selvästi alle vaaditun rajan, minkä vuoksi hänen valitsijayhdistyksensä ei jätä kerättyjä kortteja Helsingin vaalipiirilautakunnalle.

Jos Väyrysen päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ehdokashakemus kannattajakortteineen pitää jättää Helsingin vaalipiirilautakunnalle tänään kello 16:een mennessä.

Presidenttiehdokkaiden joukossa on jo kolme valitsijayhdistyksen ehdokasta, sillä vihreiden tukema Pekka Haavisto, keskustan tukema Olli Rehn sekä Mika Aaltola ovat kaikki keränneet tarvittavan määrän kortteja. Haavisto ja Rehn ovat myös taustapuolueidensa ehdokkaita.

Suoraan puolueidensa asettamia ehdokkaita ovat Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Jussi Halla-aho (ps.), Harry Harkimo (liik.), Alexander Stubb (kok.) ja Jutta Urpilainen (sd.).

Väyrynenjulkaisi kannattajakortteja useissa lehdissä viikonlopun aikana. Väyrynen ei takarajan aattona Ilta-Sanomien haastattelussa kertonut, kuinka paljon häneltä vielä puuttuu kannattajakortteja, jotta hän pääsisi presidenttiehdokkaaksi viidettä kertaa.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään tammikuussa ja varsinainen äänestyspäivä on 28. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat