Paavo Väyrynen ei luovuta – vielä viikko aikaa kerätä kannattajakortteja

Paavo Väyrynen jätti ehdokashakemuksen presidentinvaaleihin, vaikka hän ei saanut tarvittavia kannattajakortteja kasaan määräaikaan mennessä. Puutteellista hakemusta voi täydentää joulukuun 20. päivään saakka.

Ehdokashakemusten määräaika umpeutui, mutta Väyrysellä on vielä viikko aikaa täydentää korttisaalistaan.

Tammikuun presidentinvaalien ehdokashakemusten jättämisen määräaika umpeutui tiistaina neljältä iltapäivällä. Hakemuksia jätettiin Helsingin vaalipiirilautakuntaan määräaikaan mennessä yhteensä kymmenen.

Ainoa uusi nimi ehdokaslistalla on keskustan konkaripoliitikko Paavo Väyrynen, joka pyrkii ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Väyrynen jätti hakemuksen, vaikka ei saanut riittävää määrää kannattajakortteja kokoon määräaikaan mennessä.

Lautakunta käsittelee ehdokashakemukset ensi maanantaina, ja vaillinaisia hakemuksia on mahdollista täydentää joulukuun 20. päivään saakka. Näin ollen Väyrysellä on aikaa kerätä kannattajakortteja vielä noin viikon ajan.

Väyrysen vaalikampanjan yhteyshenkilö Seppo Hauta-aho kertoo STT:lle, että kortteja on koossa "muutama tuhat".

–  Yli puolet niistä siis vielä puuttuu. Kortteja tuli tänään postin kautta kohtuullisen runsaasti, ja niitä on tänään auottu ja lajiteltu.

–  Osa tänään tulleista korteista on vielä tiputtamatta (vaalipiirilautakuntaan).

Hän myös huomauttaa, että ihmiset, jotka ovat aiemmin allekirjoittaneet kannattajakortin jollekin sellaiselle ehdokkaalle, joka ei jättänyt hakemusta tiistain määräaikaan mennessä, voivat nyt halutessaan allekirjoittaa Väyrysen kannattajakortin.

– Kyllä korttien kerääjät varmaan saavat tästä nyt lisäbuustia, Hauta-aho tuumii.

Mieli muuttui päivän aikana

Väyrynen tiedotti tiistaina aamupäivällä, että kortteja ei kertynyt tarpeeksi.

–  Tästä syystä valitsijayhdistys ei jätä kerättyjä kortteja Helsingin vaalipiirilautakunnalle. Kiitän kaikkia kannattajakortin täyttäneitä saamastani arvokkaasta tuesta, Väyrynen sanoi lähettämässään tiedotteessa.

STT ei tiistaina tavoittanut Väyrystä kertomaan tilanteen muuttumisesta.

Presidenttiehdokkaiden joukossa on ennestään kolme valitsijayhdistyksen ehdokasta, sillä vihreiden tukema Pekka Haavisto, keskustan tukema Olli Rehn sekä Mika Aaltola (sit.) ovat kaikki keränneet tarvittavan määrän kortteja. Haavisto ja Rehn ovat myös taustapuolueidensa ehdokkaita.

Suoraan puolueidensa asettamia ehdokkaita ovat Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.), Jussi Halla-aho (ps.), Harry Harkimo (liik.), Alexander Stubb (kok.) ja Jutta Urpilainen (sd.).

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään tammikuussa, ja varsinainen äänestyspäivä on 28. tammikuuta.

Juttu päivitetty 12.12. klo 19.10 kattavammilla tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat