Paaville lämmin vastaanotto New Yorkissa

Yhdysvalloissa vieraileva paavi Franciscus on otettu vastaan New Yorkissa kuin rock-tähti konsanaan. Katolisen kirkon johtajaa vastassa oli John F. Kennedyn lentokentällä Vatikaanin lippuja heiluttava väkijoukko, joka huusi paaville tervetulotoivotuksia. Paavin astuessa koneesta orkesteri soitti katkelman Frank Sinatran klassikosta New York, New York.

Lentokentältä paavi pöristeli Manhattanille helikopterilla. Hän viettää New Yorkissa 36 tuntia, joiden aikana hän muun muassa johtaa iltarukouksia St. Patrickin katedraalissa ja puhuu YK:n yleiskokouksessa sekä vierailee Harlemissa katolisessa koulussa. Paavi johtaa myös moniuskontoisen seremonian New Yorkin terrori-iskujen muistomerkillä.

Paavi käväisee myös kaupungin keskuspuisto Central Parkissa, minne odotetaan 80 000 ihmistä. Lisäksi hän johtaa messun Madison Square Gardenissa, jonne odotetaan 20 000 kuulijaa.

Paavin vierailu näkyy newyorkilaisten elämässä paitsi väkijoukkoina myös erittäin tiukkoina turvatoimina ympäri kaupunkia.

Eilen paavi Franciscus piti puheen Yhdysvaltain kongressille Washingtonissa. Hän vetosi puheessaan kongressin jäseniin, jotta he auttaisivat köyhiä, tekisivät enemmän kärsivien pakolaisten eteen ja taistelisivat ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Paavi vaati myös yleistä kuolemanrangaistuksen lakkauttamista.  

Lue myös:

    Uusimmat