Paavi vetoaa lopettamaan "järjettömän sodan luomakuntaa vastaan" – kehottaa ihmisiä katumaan "ekologisia syntejään"

Maailman pitää hankkiutua nopeasti eroon fossiilisista polttoaineista ja lopettaa "järjetön sota luomakuntaa vastaan", ilmastonmuutoksesta huolestunut Paavi Franciscus sanoi torstaina tuoreessa vetoomuksessa, jossa hän myös pyytää ihmisiä katumaan "ekologisia syntejään". Aiheesta uutisoi Reuters.

Luonnonsuojelu on ollut Paavi Franciscukselle hänen paaviutensa kulmakivi. Jo vuonna 2015 paavi suri teologisia aiheita käsittelevässä Laudato si’ (Ole ylistetty) -nimisessä kiertokirjeessään planeettamme näyttävän yhä enemmän ja enemmän "valtavalta törkykasalta". 

Paavin mukaan ensi marraskuussa järjestettävässä Dubain ilmastokokouksessa "täytyy kuunnella tiedettä ja käynnistää nopea ja oikeudenmukainen siirtymä pois fossiilisten polttoaineiden aikakaudelta". 

– Hillitön fossiilisten polttoaineiden käyttö ja metsien tuhoaminen nostavat lämpötiloja ja aiheuttavat valtavaa kuivuutta, paavi sanoi Reutersin mukaan.

Paavin tuoreet lausunnot liittyvät katolisen kirkon maailmanlaajuiseen luomakunnan rukouspäivään, jolloin katolisia kehotetaan rukoilemaan planeettamme puolesta. Päivää vietetään aina syyskuun 1. päivänä, mutta on tavanomaista, että siihen liittyvä paavillinen viesti julkaistaan kuukausia etukäteen.

Lue myös:

    Uusimmat