Mainos

Paavi siirtyi Myanmarista Bangladeshiin – puhui Myanmarissa varovaisesti

Paavi Franciscus on suunnannut Myanmarista seuraavaan vierailukohteeseensa Bangladeshiin – maahan, jonne valtava määrä rohingya-muslimeja on paennut pakolaisleireille juuri naapurista. Arviolta yli 600 000 rohingyaa on elokuusta lähtien paennut Myanmarista Bangladeshiin. Paavin on kerrottu vierailevan Bangladeshissa Dhakassa.

Franciscuksen odotettiin Myanmarissa ottavan julkisesti kantaa rohingya-vähemmistön tilanteeseen. Hän kuitenkin vältti kokonaan käyttämästä rohingya-sanaa ja piti Myanmarissa varovaisen puheen. Siinä hän kehotti kunnioittamaan kaikkia etnisiä ryhmiä.

Paavi Franciscus on toistuvasti puolustanut rohingyoja, ja ihmisoikeusjärjestöt olivat vaatineet häntä ottamaan asian esille Myanmarissa. Paavi tapasi Myanmarissa myös maan johtajan, rauhannobelisti Aung San Suu Kyin, jota on kansainvälisesti arvosteltu siitä, ettei tämä ole puuttunut rohingya-vähemmistön tilanteeseen.

Muslimienemmistöisessä Bangladeshissa kristittyjä on alle puoli prosenttia väestöstä. Viime vuosina kristityt ovat joutuneet maassa islamistiradikaalien hyökkäysten kohteeksi. Vain päiviä ennen paavin vierailua katolinen pappi katosi kylässä Bangladeshin pohjoisosassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.