Päättäjäisviikonlopun säätilanteessa jännitysnäytelmä – hellettä vai räntää?

Päättäjäisviikonlopun säätilanteessa jännitysnäytelmä – Hellettä vai räntää? 2:27
Salmisen mukaan on mahdollista, että Keski-Euroopasta virtaakin lämmintä ilmaa Suomeen, joka voisi lämmittää vähintäänkin Etelä-Suomea.

MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen kertoi Huomenta Suomessa, että säätilanteessa eletään jännittäviä aikoja. Ensi viikonlopun pättäjäisten sääennusteet tarkentuvat ennen viikonloppua.

Meteorologi Jenna Salminen kertoi, että kuukausiennusteen perusteella koko viikon keskiarvoon perustuva sääennuste näyttää tällä hetkellä viileältä. Osa päivistä näyttää siltä, että hetkittäin viilenee kunnolla ja päästään hädintuskin 15 lämpöasteeseen. 

Salminen kertoo uusimpien ennusteiden näyttävän siltä, että pohjoisessa ollaan ensi viikolla viiden ja kymmenen lämpöasteen välillä ja pohjoisessa on myös rännän mahdollisuutta. Etelässä lämpöasteet ovat kymmenestä viiteentoista astetta. 

– Nuo ovat tämän hetken ennusteet, Salminen korostaa. 

Salmisen mukaan on mahdollista, että Keski-Euroopasta virtaakin lämmintä ilmaa Suomeen, joka voisi lämmittää vähintäänkin Etelä-Suomea. Torstaista eteenpäin säätilanteessa on vielä tosi paljon kysymyksiä auki. 

– Tiistaihin ja kesiviikkoon asti ennusteet ovat kasassa, mutta siitä eteenpäin ja viikonlopun sääennusteessa on paljon hajontaa ja kysymysmerkkejä. Loppuviikon säähän tulee paikkakuntakohtaisesti varmasti paljon muutoksia, Salminen ennustaa.


Lue myös:

    Uusimmat