Mainos

Päätoimittajat vaaleista: Ääripopulismi ei ole menestynyt Suomessa muun Euroopan tapaan

7:43

Päätoimittajat Merja Ylä-Anttila ja Jouni Kemppainen sanovat vihreiden menestyksen kertovan siitä, että ääripopulistiset liikkeet eivät ole päässeet Suomessa samanlaiseen valtaan kuin muualla Euroopassa. Vihreät sai koko maassa ääniä 12,4 prosenttia.

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sanoo vihreiden huiman menestyksen muun muassa Jyväskylän kuntavaaleissa olevan historiallista. 

– On myös hyvä huomata, että meillä aggressiiviset populistipuolueet eivät ole menestyneet kuten muualla Euroopassa. Pikemminkin vihreitten menestys kertoo päinvastaisista arvoista, ja se on hieno asia.

Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi eilen hyvän vaalituloksen selvittyä, että vihreät on tulevaisuuden pääministeripuolue.

Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen sanoi Huomenta Suomessa, että nykyisessä vihervasemmistoa suosivassa trendissä on olennaista se, kenet vihreät valitsee puheenjohtajakseen. 

– Aika paljon huomio on kiinnittynyt perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan, mutta myös vihreiden puheenjohtajakysymys on äärimmäisen tärkeä siitä näkökulmasta, että kuinka pitkälle vihreät voi vielä päästä, Kemppainen sanoi.

7:43
​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.