Timo Soini povaa kokoomukselle jopa kuntavaalivoittoa: "Petteri Orpoa haukutaan tällä hetkellä tavattoman paljon"

Katso koko Timo Soinin haastattelu.

Kuntavaalit käydään tämänhetkisen suunnitelman mukaan ensi huhtikuun 18. päivä. Koronatilanne on kuitenkin Suomessa tällä hetkellä kiihtymään päin.

Politiikan konkari ja entinen ulkoministeri Timo Soini arvioi, että vaalien siirtäminen olisi tarpeen tullen mahdollista.

– Kestäisimme siirron. Vaalit on mahdollista pitää lokakuussa. Meillä on ehkä 30 000 ehdokasta ja vaaleja ei voi oikein käydä etänä, Soini arvioi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

– Asia täytyy viimeistään tammikuussa katsoa. Emme siinä mitään menetä, jos vaaleja vähän lykätään.

"Petteri Orpoa haukutaan tällä hetkellä tavattoman paljon"

Soini ennakoi vaalitaistosta tiukkaa. Hänen mukaansa yllättäjä voi löytyä oikeistosta.

– Kokoomus voi yllättää. (Kokoomuksen puheenjohtaja) Petteri Orpoa haukutaan tällä hetkellä tavattoman paljon. Mielestäni se on ylimitoitettua ja turhaa. Jos äänestysprosentti jää 55:een, kokoomus voi olla vaikka suurin puolue, Soini täräyttää.

Soinin arvion mukaan keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on aloittanut hyvin syyskuisen valinnan jälkeen. Myös kristillisdemokraateille hän toivoo hyvää vaalitulosta.

– Toivon melkein kaikille hyvää. En kuitenkaan hirveästi vihreille ja vasemmistoliitolle, mutta en heillekään suoranaisesti pahaa toivo, Soini nauroi.

Helsingissä kristillisdemokraatit ja siniset ovat kuntavaaleissa vaaliliitossa. Spekulaatioissa Soinia on pidetty jopa idean isänä. Seisoiko studiossa liiton isä?

– Ei seiso, mutta pidän liittoa järkevänä. Pidän tällaisia vaaliliittoja järkevinä ylipäätään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja