Päätoimittajat analysoivat Trump-ilmiötä: "Ei syytä ihokkaan repimiseen"

10:24

MTV:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja pitkänlinjan päätoimittaja, nykyään Tekniikan Maailmassa vaikuttava Reijo Ruokanen analysoivat aamun Huomenta Suomessa Trump-ilmiötä ja sen seurauksia.

Molemmat huomauttavat, että maailmanloppua ei tullutkaan, vaikka Trump valittiin. Nyt on vuorossa sopeutuminen tilanteeseen.

– Ei ole syytä ihokkaan repimiseen, varsinkaan täällä meillä, Ruokanen sanoo.

Ylä-Anttila huomauttaa, että moni jätti äänestämättä, mikä on demokratian kannalta hyvin huono asia. Ruokanen muistuttaa, että äänestysprosentti on Yhdysvalloissa tavallisestikin ollut alhainen, eikä äänestysprosentti nytkään romahtanut radikaalisti.

7:21

Ylä-Anttilan mielestä on vaikea ymmärtää, miten trumpmaisella käytöksellä pääsee maailman ykkösvirkaan. Myös Trumpin törkyiset puheet naisista ovat olleet kyseenalaisia.

– Mutta sitä en osaa sanoa, vaikuttaako se hänen ajamiinsa asioihin tasa-arvon näkökulmasta ja onko hän kovinkaan tasa-arvovastainen.

Ruokanen huomauttaa, että Trump on käyttäytynyt kuin porsas kuta kuinkin kaikkia ihmisiä kohtaan, jotka häntä eivät ihaile.

– Se, onko kaikki show'ta, on sitten toinen asia.

Päätoimittajat uskovat, että Trumpin taktiikka tullaan käyttämään tulevissa vaaleissa hyväksi: tunteisiin vetoaminen lisäntyy ja varsinaiset faktat menettävät yhä enemmän merkitystään.

– Minusta se on aika surullista, Ylä-Anttila sanoo.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja