Mainos

Päätoimittajaraati arvioi Stubbin: ”Rupesi heti itse keräilemään pisteitä”

Viikonloppuna kokoomuksen puheenjohtajaksi valittu Alexander Stubb pääsi päätoimittajaraadin ruodittavaksi MTV:n Huomenta Suomessa.

Stubb piti eilen ensimmäisen linjapuheensa, jossa otti kantaa muun muassa lapsilisien leikkauksiin ja tapaan tehdä politiikkaa.

– Stubb sanoi, että irtopisteiden keruu on lopetettava - ja rupesi sitten saman tien itse keräämään pisteitä, sanoi Helsingin Sanomien päätoimittaja emeritus Janne Virkkunen

MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan Stubbin linjapuhe oli korostetun maltillinen. Stubb itse kertoi puheensa olleen hänen elämänsä kolmas puhe, jonka hän piti paperista. 

– Spontaanius on sekä hänen voimansa että heikkoutensa. Hänellä on kyky hurmata ihmiset, mutta spontaanius voi olla hänelle myös ongelma. Hän selvästi haki eilen valtiomiesmäistä roolia - puhe oli kirjoitettu ja selkeästi painotettu, Ylä-Anttila pohtii. 

Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi oli samoilla linjoilla: 

– Stubb puhui erittäin selkeitä lauseita ja kiinnitti tietoisesti huomiota esiintymiseen. 

Stubbin korostuneen avoin linja ei raadin mukaan kuitenkaan voi loputtomiin pysyä: 

– Tiettyyn rajaan asti voi olla avoin. Mutta kun loppuvääntö tulee, niin avoimuus poistuu: ei voi enää twiittailla, mitä puuhailee, Virkkunen sanoo. 

Minkälainen Stubb on johtajana?

Vastavalittu puheenjohtaja Stubb on ollut aktiivisesti politiikassa mukana kymmenisen vuotta. Raati kiittelee Stubbin sosiaalista lahjakkuutta, mutta johtajuustaidot mietityttävät.

– Hänen johtajuuttaan ei ole testattu. Miten hän saa ihmiset pelaamaan yhteen? miettii Ylä-Anttila. 

– Stubbista jäi aika ristiriitainen kuva ulkoministeriön sisällä hänen ulkoministeripestinsä jälkeen. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä puolestaan johtaminen on ollut aika vähäistä. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisen roolin hän ottaa johtajana, Virkkunen sanoo.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.