Päätoimittajaraati arvioi Stubbin: ”Rupesi heti itse keräilemään pisteitä”

Viikonloppuna kokoomuksen puheenjohtajaksi valittu Alexander Stubb pääsi päätoimittajaraadin ruodittavaksi MTV:n Huomenta Suomessa.

Stubb piti eilen ensimmäisen linjapuheensa, jossa otti kantaa muun muassa lapsilisien leikkauksiin ja tapaan tehdä politiikkaa.

– Stubb sanoi, että irtopisteiden keruu on lopetettava - ja rupesi sitten saman tien itse keräämään pisteitä, sanoi Helsingin Sanomien päätoimittaja emeritus Janne Virkkunen

MTV Uutisten vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan mukaan Stubbin linjapuhe oli korostetun maltillinen. Stubb itse kertoi puheensa olleen hänen elämänsä kolmas puhe, jonka hän piti paperista. 

– Spontaanius on sekä hänen voimansa että heikkoutensa. Hänellä on kyky hurmata ihmiset, mutta spontaanius voi olla hänelle myös ongelma. Hän selvästi haki eilen valtiomiesmäistä roolia - puhe oli kirjoitettu ja selkeästi painotettu, Ylä-Anttila pohtii. 

Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi oli samoilla linjoilla: 

– Stubb puhui erittäin selkeitä lauseita ja kiinnitti tietoisesti huomiota esiintymiseen. 

Stubbin korostuneen avoin linja ei raadin mukaan kuitenkaan voi loputtomiin pysyä: 

– Tiettyyn rajaan asti voi olla avoin. Mutta kun loppuvääntö tulee, niin avoimuus poistuu: ei voi enää twiittailla, mitä puuhailee, Virkkunen sanoo. 

Minkälainen Stubb on johtajana?

Vastavalittu puheenjohtaja Stubb on ollut aktiivisesti politiikassa mukana kymmenisen vuotta. Raati kiittelee Stubbin sosiaalista lahjakkuutta, mutta johtajuustaidot mietityttävät.

– Hänen johtajuuttaan ei ole testattu. Miten hän saa ihmiset pelaamaan yhteen? miettii Ylä-Anttila. 

– Stubbista jäi aika ristiriitainen kuva ulkoministeriön sisällä hänen ulkoministeripestinsä jälkeen. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä puolestaan johtaminen on ollut aika vähäistä. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisen roolin hän ottaa johtajana, Virkkunen sanoo.  



Lue myös:

    Uusimmat