Mainos

Pääsiäisliikenne alkaa tänään – luvassa paikallisia lumikuuroja

Pääsiäisen menoliikenne alkaa tänään viileässä säässä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumi- ja räntäkuurot ovat jäämässä paikallisiksi, joten ajokelin odotetaan pysyvän hyvänä. Ilmatieteen laitos kuitenkin kehottaa pääsiäisliikenteeseen aikovia tarkistamaan tuoreen sääennusteen ennen liikkeelle lähtöä.

Lähipäivinä koko maahan virtaa pohjoisesta kylmää ilmaa ja lämpötilat jäävät monin paikoin pakkasen puolelle. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat ovat nollan tuntumassa. Öisin pakkasta on koko maassa.

Vilkkain menoliikennepäivä

Liikennevirasto on arvioinut, että pääsiäisen menoliikenteen vilkkain päivä on tänään. Viraston mukaan liikennettä on runsaasti erityisesti iltapäivällä ja alkuillasta, kello 13:n ja 19:n välillä.

Pitkäperjantaina liikennettä on normaalia enemmän aamu- ja keskipäivällä kello 9:n ja 14:n välillä, pohjoisessa illallakin.

Pohjoiseen suuntaavaa menoliikennettä arvioidaan olevan normaalia enemmän Kolmostiellä Tampereelle, Nelostiellä Lahden ja Jyväskylän kautta Ouluun ja Kemiin sekä Viitostiellä Heinolasta Varkauteen.

Tolppakameroita ennätysmäärä

Poliisi kertoi eilen, että pääsiäisliikennettä valvoo yli 100 automaattisen nopeusvalvonnan tolppakameraa. Poliisin liikenneturvakeskuksen johtajan Dennis Pastersteinin mukaan valvontakameroiden määrä on kaikkien aikojen suurin. Kamerat laitettiin päälle eilen, jolloin poliisi julkisti myös 22 kameran vinkkilistan kameroista, jotka ovat varmasti päällä pääsiäisliikenteen aikana.

Poliisi on aiemminkin paljastanut valvontapaikkojaan etukäteen esimerkiksi ennen suuria juhlapyhiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.