Liikenne voi jonoutua: Pääsiäisen paluuliikenteessä tänään vilkkain päivä

Autoilijat pääsevät taittamaan matkaa poutaisessa kevätsäässä.

Pääsiäisen paluuliikenteen vilkkain päivä on tänään maanantaina. Fintrafficin tieliikennekeskuksesta Tampereelta kerrotaan, että ennusteen mukaan paluuliikenteen huippu ajoittuu kello 12:n ja kello 20:n välille.

Eniten liikennettä on Etelä-Suomen suurilla teillä, missä on syytä varautua liikenteen jonoutumiseen.

Fintrafficin liikenneoperaattori Heidi Peltomaa kertoo, että jonoja voi muodostua ainakin Tampereen ja Oriveden välillä valtatie 9:llä sekä Heinolassa Nelostien ja Viitostien yhtymäkohdasta etelään.

Peltomaan mukaan sunnuntaina pääsiäisen paluuliikennettä oli huomattavan vähän. Hän ennakoi, että maanantaina liikennettä olisi vastaavasti enemmän.

Päätiet suurelta osin kuivia

Ilmatieteen laitoksen mukaan poutainen sää jatkuu maanantaina. Koko maahan odotetaan selkeää tai puolipilvistä ja poutaa.

Ilmatieteen laitoksella ei ole voimassa varoituksia huonosta ajokelistä. Fintrafficin Peltomaan mukaan päätiet ovat suurelta osin sulaneita ja kuivia.

Peltomaa kertoo, että varsinkin pohjoisempana teiden varsilla voi yhä olla aurausvalleja. Niistä voi valua tielle vettä, joka saattaa yöllä jäätyä, kun lämpötilat laskevat pakkaselle.

– Aamusta se sitten sulaa, kun aurinko alkaa paistelemaan.

Peltomaan mukaan on yhä runsaasti alemman tieverkon teitä, joista lumi ei ole vielä sulanut. Nämä tiet voivat päivällä sohjoontua ja yöaikaan jäätyä.

– Pohjoisemmasta Suomesta ja Itä-Suomen pohjoisista osista on tullut pääsiäisen aikaan aika paljon yhteydenottoja siitä, että tiet ovat sohjoontuneet. Etelässä ovat varmaan jo pienemmätkin tiet puhtaita.

Lue myös:

    Uusimmat