"Pääsiäis-lockdown” alkoi Italiassa – paavi messuaa lähes tyhjässä kirkossa jo toista vuotta peräkkäin

3:41
"Pääsiäis-lockdown” alkoi Italiassa – paavi messuaa tyhjällä aukiolla jo toista vuotta peräkkäin - katso video paikan päältä

Italiassa määrättiin voimaan kolmipäiväiset pääsiäisajan rajoitukset, joilla tahdotaan suitsia koronavirusepidemiaa. 

BBC:n mukaan kaikki maan alueet on nyt merkitty niin sanotusti punaisen vyöhykkeen alueeksi, joilla ovat voimassa tiukimmat rajoitukset. Maa kamppailee tällä hetkellä kolmannen tautiaallon kourissa. Tartuntoja raportoidaan päivittäin noin 20 000 kappaletta. 

Kaikki ei-välttämätön liikkuminen on kielletty, mutta ihmiset saavat pääsiäisviikonloppuna poikkeuksellisesti matkustaa ja kokoontua kahdestaan esimerkiksi pääsiäisaterialle.

Kirkot ovat auki, mutta jumalanpalvelukseen suositellaan osallistumaan vain omalla asuinpaikkakunnalla. Paavi Franciscus pitää pääsiäismessun lähes tyhjässä Pietarinkirkossa – jo toista vuotta peräkkäin. 

Tuhannet poliisit valvovat

Myös liike-elämä on hiljentynyt Italiassa rajoitusten seurauksena. Kahvilat ja ravintolat tarjoavat vain noutopalveluita. Vain välttämättömimmät kaupat ovat auki. 

Pääsiäislomaviikon jälkeen eri alueet pysyvät joko punaisina tai oranssina, rajoitusten tiukkuuteen pohjautuen. Maan hallitus on ilmoittanut varanneensa 70 000 poliisia valvomaan rajoituksia koko maassa. 

Yli 110 300 ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa. Varmistettuja tartuntoja on yli 3,6 miljoonaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja