Mainos

Pääsiäinen on pupujen painajainen Uudessa-Seelannissa: Pyhinä ammutaan tuhansia kaneja

Uudessa-Seelannissa pääsiäispupuilla on hieman toisenlainen merkitys. Saarivaltiossa nimittäin metsästetään tuhansia kaneja pääsiäispyhien aikana kilpailun muodossa.

Metsästys alkoi pitkäperjantaina ja se kestää 24 tuntia. Kilpailussa 300 metsästäjää 27 joukkueessa metsästää niin paljon tuholaisiksi luokiteltuja kaneja kuin ehtii. Arvioiden mukaan 10 000 kania ammutaan tänä pääsiäisenä.

Metsästystä koordinoinut Eugene Ferreira kertoo, että tapahtuma on järjestetty Uudessa-Seelannin Eteläsaarella 25 vuoden ajan Keski-Otagon alueella. Hänen mukaansa kanit olivat immuuneja myrkylle ja olivat alueen maataloudelle iso ongelma.

Aikaisempina vuosina eläinaktivistit ovat vastustaneet metsästystä, mutta tänä vuonna Ferreiran mukaan kukaan ei valittanut tapahtumasta.

– Se on epäinhimillistä. Joukko amatöörejä menee ulos vain saadakseen jännitystä kuolemasta, kritisoi Reutersille kuitenkin eläintenoikeusjärjestö SAFE:n johtaja Hans Kriek.

Ferreira taas sanoo, etteivät eläinaktivistit ymmärrä kaniongelman laajuutta alueella.

– Ihmiset näkevät ne lemmikkeinä, joita pidetään kodissa. Sitten he tulevat tänne ja ymmärtävät itse, minkä kanssa kamppailemme.

Tänä vuonna voittava joukkue, ”Down South”, ampui 889 kania. Toiseksi tullut ”Hopper Stoppers” ampui taas 755. Kaikkien aikojen ennätys tässä pääsiäiskisassa on yhteensä 30 000 ammuttua kania.

Suurin osa kaneista joutuu maatalouden käyttötarpeiksi, mm. lannoitteeksi. Aikaisemmin ihmiset veivät ampumansa kanit myös kotiin ruuaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.