Pääseekö Suomi 100 -satelliitti vihdoin matkaan? – Laukaisua määrä yrittää tänään

Suomi 100 -satelliitti näyttää pääsevän viimein matkaan, kerrotaan satelliittihankkeen Twitter-tilillä. Hankkeen mukaan Kaliforniassa varaudutaan laukaisuun Suomen aikaa illalla kello 20.32.

Yhdysvaltalainen avaruusyhtiö SpaceX on siirtänyt laukaisua kolmeen otteeseen Falcon 9 -kantoraketille tehtävien tarkistusten ja huonon sään vuoksi. Nyt kantoraketin tarkistusten pitäisi kuitenkin olla kunnossa ja sään otollinen laukaisulle.

– Raketti on siis ok, sää on ok. Ja Suomi 100 -satelliitti on enemmän kuin ok, kirjoitetaan satelliittihankkeen Twitter-tilillä.

Suomen juhlavuosisatelliitti on odottanut lähtövalmiina noin vuoden. Alun perin Suomi 100:n oli määrä lähteä matkaan intialaisen kantoraketin kyydissä jo noin vuosi sitten, mutta kantoraketin tekniset ongelmat viivästyttivät projektia. Kantoraketti päätettiin tuolloin vaihtaa SpaceX-yhtiön raketiksi.

Satelliitin kehitystyö on tapahtunut Aalto-yliopiston johdolla yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen kanssa. Satelliitin on tarkoitus mitata lähiavaruuden avaruussääilmiöitä sekä kuvata muun muassa revontulia ja Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat