Mainos

Paarma huolissaan moraalista

Huomenna loppiaisena arkkipiispaksi vihittävä teologian tohtori Jukka Paarma katsoo, että käsitys oikeasta ja väärästä on pahoin hämärtynyt yhteiskunnassamme. Raja vääristyy erikoisesti taloudellisissa kysymyksissä, joihin liittyy omia etuja. Paarma sanoi tänään Turussa, että ongelma oikean ja väärän hämärtymisestä ei ole vain joidenkin johtavassa asemassa olevien ongelma, vaikka heidän tekemisensä johtavatkin helposti suuriin otsikoihin.

-Kyllä tämä asia koskee samalla tavalla kaikkia meitä. Olisikin muistettava, että kun osoittaa jotakin sormella, kolme sormea osoittaa silloin itseään, muistutti arkkipiispa.

Paarma korosti, että yhteiskunnassa suuremmassa vastuussa olevien henkilöiden olisi oltava oikean ja väärän suhteen erikoisen tarkkoja. Kirkon tuleekin arkkipiispan mukaan jatkuvasti muistuttaa puheissa, saarnoissa ja opetuksessa omantunnon mukaisesta toiminnasta.
-Kirkon tehtävänä on myös pitää vallankäyttäjien omaatuntoa hereillä.

Ruokapankki on kirkon hätähuuto

Paarman mielestä monissa seurakunnissa koetaan, että kuntien karsiessa palvelujaan, on selvästi sosiaalipuolelle kuuluvia tehtäviä sysätty kirkon vastuulle.
-Hyvinvointiyhteiskuntaa on rakennettu niin, että kirkon kuuluu tehdä siinä oma osansa. Kirkko ei kuitenkaan voi ottaa vastatakseen yhteiskunnan tehtävistä.

-Kirkko on nostanut ruokapankkinsa avulla yhden ongelman esille. On esitetty yhteiskunnalle hätähuuto: tällainen ongelma on olemassa, sille on tehtävä jotakin.
Paarma toivoikin, että kirkon aloitteesta perustettu nälkätyöryhmä saisi aikaan nyt jotakin myös poliittisella tasolla.
-Tässä kohoavassa vaalikuumeessa, hän lisäsi.

Arkkipiispan kanta kun on, ettei kirkko voi pysyvästi ottaa vastuuta esimerkiksi ruokapankkitoiminnasta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.