Mainos

Pääministeri Sipilä yhdessä Tanskan ja Alankomaiden pääministereiden kanssa: Euroopan on pysyttävä kilpailukykyisenä

Euroopan Unionin on kehitettävä sisämarkkinoita sekä jatkettava globaalin vapaakaupan puolesta puhumista, jotta se pysyy kilpailukykyisenä, kirjoittavat Suomen, Tanskan ja Alankomaiden pääministerit Juha Sipilä, Lars Lökke Rasmussen ja Mark Rutte yhteisessä kolumnissaan.

EU:n osuus maailmankaupasta on noin kolmannes, ja unionin työpaikoista 31 miljoonaa nojaa EU:n ulkopuolisiin maihin tapahtuvaan vientiin.

Globalisaation ja vapaakaupan eduista hyötyäkseen EU tarvitsee ministerien mukaan innovointia, lisäksi EU:n on sopeutettava elinkeinorakenteita, investoitava vahvasti tutkimus- ja kehitystoimintaan, kehitettävä koulutusjärjestelmiä ja uudistettava työmarkkinoita.

– Ilman uudistuksia ja sopeuttamistoimia taloutemme kärsivät ja teemme karhunpalveluksen sekä nykyisille että tuleville eurooppalaisille sukupolville, ministerit kirjoittavat.

– Samalla meidän on kuitenkin huolehdittava myös siitä, että globalisaation hyödyt koskettavat kaikkia kansalaisiamme. Myönteiset talous- ja kasvukäyrät eivät itsessään riitä. Niiden tulee johtaa uusien työpaikkojen syntymiseen, ansiotason kohoamiseen ja mahdollisuuksien avautumiseen kaikille kansalaisille.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.