Mainos

Pääministeri Sipilä otti kantaa Oulun raiskaustapauksiin: Rangaistusten vastattava kansan oikeustajua – syyllisille rangaistus etnisyydestä riippumatta

8:42

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ottanut kantaa Suomea järkyttäneeseen Oulun seksuaalirikosvyyhtiin. Sipilän mukaan tapahtumat ovat herättäneet laajaa järkytystä ja syystä.

Video: Aihetta käsiteltiin laajasti ke-aamun Huomenta Suomessa

Tapauksia on kaikkiaan kolme ja epäiltyjä ainakin yhdeksän, kaikki maahanmuuttajataustaisia. Epäillyt teot ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin lapsiin.

– Jokaisella on oikeus koskemattomuuteen. Kyse on perustavaa laatua olevasta asiasta. Tätä oikeutta on puolustettava kaikissa tilanteissa ja sen loukkauksiin on puututtava. Lapseen kohdistuva seksuaalirikos on epäinhimillinen teko, jonka pahuutta ei voi käsittää, Sipilä sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Sipilä korostaa, että oikeusvaltiossa syylliset saavat rangaistuksen etnisyydestä riippumatta.

–  Rikoksen uhrin kärsimystä ei voi mitenkään poistaa. Oulun tapauksen tutkinnasta ja tiedottamisesta vastaa poliisi, tuomiosta oikeuslaitos.

Sipilän mukaan seksuaalirikosten rangaistusten on vastattava kansan oikeustajua. Hän muistuttaa, että hallitus on antanut eduskunnalle esityksen lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksien koventamisesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja