Pääministeri Sanna Marinilla on koronatartunta – järjesti alkuviikosta kesäjuhlia toimittajille ja hallituspuolueiden edustajille

Pääministeri Marinilla koronatartunta – järjesti eilen kesäjuhlat hallituspuolueiden edustajille 0:38
Pääministeri Marinilla koronatartunta – järjesti eilen kesäjuhlat hallituspuolueiden edustajille

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Twitterissä sairastuneensa koronavirukseen.

– Minulle nousi viime yönä lämpöä ja tein aamulla koronan kotitestin, joka oli positiivinen. Oireet ovat lieviä ja voin hyvin. Olen tehnyt säännöllisesti kotitestejä runsaan matkustamisen vuoksi. Alkuviikon testini ovat olleet negatiivisia, pääministeri kertoo.

Marin palasi Washingtonista Bilderberg-kokouksesta Suomeen sunnuntaina. Alkuviikosta Marin on tavannut muun muassa politiikan toimittajia Kesärannan kesäjuhlista. Eilen Marin järjesti kesäjuhlat Kesärannassa hallituspuolueiden edustajille.

Marin kutsui keskiviikoksi puolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle keskustelemaan siitä, miten Suomi voi varautua muuttoliikettä hyväksikäyttävään hybridivaikuttamiseen rajoillaan. Aiheen kuuma peruna on turvapaikanhakemusten vastaanoton mahdollinen keskeyttäminen hybridivaikuttamistilanteessa. Keskustelu järjestetään tänään Marinin koronatartunnasta huolimatta.

Myöskään Kesärannassa oppositiolle tänään järjestettäviä kesäjuhlia ei ole siirretty. Marinin sijaan juhlia emännöi pääministerin sijainen, valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.).

Marin ei ole tiettävästi sairastanut koronavirusta aiemmin. Keväällä koronatartunnastaan ovat aiemmin ministereistä ilmoittaneet muun muassa puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.), sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.). 

Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö sairasti keväällä koronan ja sen jälkeen keuhkokuumeen ja oli tovin sairaalassakin. 

Juttua muokattu, puolueiden kokous hybridivaikuttamisesta järjestetään sittenkin tänään keskiviikkona, toisin kuin jutussamme aiemmin kirjoitimme.

Katso video toukokuun lopulta, kun pääministeri teki yllätysvierailun Ukrainaan.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi tapaamistaan Volodymyr Zelenskyin kanssa 6:02

Pääministeri Sanna Marin tapasi presidentti Volodymyr Zelenskyin Ukrainassa – näin hyvissä tunnelmissa tapaaminen sujui 1:05



Lue myös:

    Uusimmat