Pääministeri Sanna Marin valittiin BBC:n 100 vaikutusvaltaisen naisen listalle

10:26
MTV Uutiset Live: Pääministeri Sanna Marinin kuva Trendi-lehdessä joutui myrskyn silmään.

BBC on listannut artikkelissaan 100 inspiroivaa ja vaikutusvaltaista naista ympäri maailman. Suomen pääministeri Sanna Marin mainitaan heidän joukossaan.

Suomea on ylistetty koronakriisin hoidosta, ja maalla on yksi Euroopan pienimmistä tartuttavuusluvuista, BBC nostaa esille puhuessaan pääministeri Sanna Marinin vaikutusvaltaisuudesta. 

– Hallitus, jota hän johtaa, on koottu neljän muun puolueen kanssa, joiden kaikkien johtajat ovat naisia, BBC kuvailee.

Sanna Marin, on tänä vuonna nostettu yhdessä muiden poliitikkojen, aktivistien, kulttuurialan vaikuttajien ja tieteentekijöiden kanssa listalle, jonka tarkoitus on koota yhteen vaikutusvaltaisia naisia. Vuoden teemana ovat naiset, jotka osaltaan ovat mukana luomassa muutosta epävarmana aikana.

Marinin lisäksi listalla ovat muun muassa brittiläinen koronarokotteen kehittäjä Sarah Gilbert, valkovenäläinen oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja sekä naisten oikeuksia puolustanut afganistanilainen aktivisti Laleh Osmany.

Tänä vuonna 100 henkilön listalta kuitenkin löytyy vain 99 nimeä. Yhden kunnianosoituksista saa ”Nimeämätön sankari”, henkilö, jonka työ poikkeuksellisena vuonna on vaatinut uhrauksia.

– Lukemattomat naiset ympäri maailman ovat tehneet uhrauksia auttaakseen toisiaan. Ensimmäinen paikka listalta on jätetty avoimeksi tunnustaakseen heidän työtään ja muistaakseen heitä, jotka ovat menettäneet henkensä vaikuttaessaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja