Mainos

Miten käy Antti Rinteen? Pääministerin kohtalon hetket – iltapäivällä kokoontuva keskusta kovan paikan edessä

3:53

Keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu iltapäivällä käymään läpi hallituksen tilannetta ja Antti Rinteen asemaa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan ryhmä kokoontuu klo 14. Kansanedustajat ja keskustan johto eivät ole varmistaneet aikaa, koska heitä on pyydetty olemaan kommentoimatta mitään aiheeseen liittyen ennen kokousta.

Keskustan kentältä on tullut puoluejohdolle paljon palautetta, että luotto pääministeri Antti Rinteeseen on mennyt. Iltapäivän eduskuntaryhmän kokousta on luonnehdittu historialliseksi.

– Pääministeri vaihtoon, mutta älkää lähtekö hallituksesta. Väki on ollut tilaisuuksissa todella liikkeellä, kerrotaan MTV:n Uutisille kentän tunnelmista.

Keskustan eduskuntaryhmä saattaa joutua myös äänestämään asiasta, jos kannat hajaantuvat selvästi eduskuntaryhmän ja ministerien kesken.

Kulmuni kovan paikan edessä

Keskustan tuore puheenjohtaja Katri Kulmuni on kovan paikan edessä. Keskusta sai itselleen monia tärkeitä tavoitteita läpi ja se joutuu nyt puntaroimaan hallituksen jatkoa.

Annetaanko Rinteen jatkoa ja miten se vaikuttaa keskustan asemaan ja hallituksen yhteistyökykyyn? Yksi vaihtoehto olisi pääministerin vaihtaminen vuoden 2003 tapaan ja hallituksen jatko.

Keskustalla ei ole haluja uusiin vaaleihin, koska puolueen kannatus on tällä hetkellä niin alhaalla. Myös demarien suosioluvut ovat olleet alamäessä eduskuntavaaleista lähtien.

Asiasta neuvoteltiin myöhään sunnuntaina

Hallituspuolueet saivat myöhään eilen pääministeri Antti Rinteen selvityksen Posti-sotkusta, omistajaohjauksen tilanteesta sekä työmarkkinatilanteesta. Samalla Rinne pyrki vakuuttamaan hallituskumppanit omasta asemastaan ennen huomista välikysymyskeskustelua ja keskiviikon luottamuslauseäänestystä.

Asiasta tiedotettiin niukasti vain Twitteristä myöhään illalla puoli kahdentoista aikaan yöllä.

– Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta. Hallitus valmistautuu vastaamaan välikysymykseen tiistaina, kuului niukka tiedote Twitterissä.

STT:n tavoittama pääministeri Rinne ei halunnut kommentoida hallitustilannetta. Rinne kertoi, että hallitus vastaa tiistaina eduskunnassa opposition välikysymykseen. Keskiviikkona on vuorossa äänestys hallituksen luottamuksesta.

Rinne ei lähtenytkään Tampereelle

Eri lehtilähteiden mukaan pääministeri Antti Rinne on peruuttanut osallistumisensa tasa-arvopalkinnon jakamiseen Tampereella tänään.

Myöskään liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) ei kommentoinut hallitustilannetta tai Rinteen asemaa Brysselissä ennen EU-kokousta.

Hallitus piti myöhään sunnuntaina kokouksen Posti-jupakan aiheuttamasta kriisistä. Kokouksen sisällöstä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Hallituspuolueista vasemmistoliitto kokoontuu ilmeisesti vasta huomenna. Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on parhaillaan Brysselissä sisäministerien kokouksessa.  Vihreät kokoustavat hallituksen tilanteesta tarpeen mukaan. MTV uutisten tietojen mukaan asiasta ei ole vielä päätetty. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja