Mainos

Posti-kiistan käsittely jatkunee tänään – hallituksen luottamuksesta äänestetään keskiviikkona: "Halu lähteä uusiin vaaleihin ei ole korkealla"

3:42
Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoustivat eilisiltana medialta salassa myöhään yöhön

Posti-kiistan selvittely jatkunee myös tänään, kun hallituksen luottamusta mittaava eduskunnan välikysymysäänestys lähestyy.

Kokouksen sisällöstä tuli hyvin niukasti tietoa julkisuuteen. Valtioneuvosto tviittasi kokouksen jälkeen, että puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Hallituskumppanit olivat vaatineet Rinteeltä seikkaperäistä selvitystä etenkin Posti-sotkun käänteistä.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan asian käsittely jatkuu puolueissa vielä tänään, ja esimerkiksi keskustan eduskuntaryhmän on tarkoitus kokoontua.

Vihreät ei ollut vielä aamulla päättänyt, kokoontuuko puolueen eduskuntaryhmä tänään.

Välikysymykseen vastaus tiistaina

Hallitus vastaa opposition välikysymykseen tiistaina, ja keskiviikkona on vuorossa äänestys hallituksen luottamuksesta.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike vaativat välikysymyksessään selvyyttä muun muassa siihen, antoivatko pääministeri Antti Rinne (sd.) ja kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) oikeaa tietoa eduskunnalle Postin työriidassa esillä olleiden pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.

Myös suurin oppositiopuolue perussuomalaiset on vaatinut Rinteen eroa, vaikka se ei ole mukana muun opposition välikysymyksessä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää ylimääräisen kokouksen hallitustilanteen vuoksi tänään iltapäivällä.

Rinne: "Hallituksen toimintakyky ihan täydellinen"

Posti-kiista johti perjantaina Paateron eroon. SDP järjestää keskiviikkona illalla ylimääräisen puoluevaltuuston kokouksen, jossa on tarkoitus päättää Paateron seuraajasta.

Paateron ero ei helpottanut painetta Rinnettä kohtaan. Eilen iltapäivällä Ylen lähetyksessä kysyttiin Rinteeltä, onko hän harkinnut eroa. Rinne vastasi, että "hallituksen toimintakyky on ihan täydellinen tällä hetkellä".

"Halu lähteä uusiin vaaleihin ei ole korkealla"

Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkija Jenni Karimäki Turun yliopistosta arvioi eilen ennen hallituspuolueiden tapaamista, ettei usko hallituksen eroon tässä vaiheessa.

– Hallituspuolueiden kannatuskehitys on sen verran ei-toivottua heidän näkökulmastaan. Halu lähteä uusiin vaaleihin ei ole korkealla, hän arvioi STT:lle.

Karimäen mukaan keskustalla on toiseksi suurimpana hallituspuolueena "kuninkaantekijän paikka" päättää, antaako tukensa Rinteelle.

Keskustakonkari Seppo Kääriäinen tviittasi tänään aamulla, että Rinteen hallitus ei ole meneillään olevan kahakan ratkettua enää entisensä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Todellinen kysymys on, onko luottamusta ja toimintakykyä. Suomi tarvitsee näinä aikoina vahvan hallituksen. Jonkin on muututtava, Kääriäinen kirjoittaa.

Uutista päivitetty 2.12.2019 kello 6:33. Uutista päivitetty ja otsikkoa muutettu 9:02. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja