MTV Uutiset seuraa suorana: Pääministeri Rinne vakuuttaa, että 75 prosentin työllisyystavoite saavutetaan määrätietoisella politiikalla

Pääministeri Antti Rinne (sd.) vakuutti hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen työllisyysseminaarin avauspuheessaan, että 75 prosentin työllisyystavoite on hallituksen johtotähti, johon kaikki taloustoimet tähtäävät. MTV Uutiset seuraa seminaaria suorassa lähetyksessä. 

– Työllisyystavoitteeseen sitoutuminen on kirjattu hallitusohjelmaan vahvasti. Tavoitteen toteutumista seurataan jatkuvasti jokaisessa budjetti- ja julkisen talouden suunnitelman riihessä ja hallituskauden puolivälitarkastelussa, pääministeri kertoi.

Rinteen mukaan työllisyystavoite voidaan saavuttaa määrätietoisella politiikalla. 75 prosentin työllisyys on määrä tavoittaa vuoteen 2023 mennessä. Siihen vaaditaan noin 60 000 uutta työllistynyttä.

– Hallitusohjelmassa kiinnitetään erityistä huomiota niiden ryhmien työllisyyden parantamiseen, joissa työllisyys on nyt alhaista, kuten esimerkiksi ikääntyneet, pelkän perusasteen koulutuksen varassa olevat, osatyökykyiset, vammaiset ja osa maahanmuuttajataustaisista, Rinne kertoo.

Rinteen puhe avasi hallituksen kasvua, työllisyyttä ja työmarkkinoita käsittelevän seminaarin, jossa myös työmarkkinaosapuolet ovat mukana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja